Symantec betatester antispion

Symantec åpnet i går for offentlig betatesting av selskapets kommende antispionprodukt.

Symantec åpnet i går for offentlig betatesting av selskapets kommende antispionprodukt.

Symantec vil senere dette kvartalet komme med et første antispyware-produkt for hjemme-PCer, Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition. Dette er en pakkeløsning som skal beskytte mot spionvare, virus og ormer, spam og inntrengning, i tillegg til at den også skal beskytte brukerens private informasjon på PC-en. Pakken inkluderer også et innholdsfilter og Norton Personal Firewall.

Men det er altså antispiondelen som er ny. Denne skal i sanntid kunne oppdage og fjerne spyware fra brukerens datamaskin, samt hindre at nye installeres i framtiden. I likhet med de fleste antivirusprodukter som kjenner igjen virus og ormer før de infiserer maskinen, skal antispionverktøyet fra Symantec kunne gjenkjenne spionvare såpass tidlig at den ikke blir installert. Brannmuren i pakken skal hindre spionvaren i å "ringe hjem".

Symantec mener at brukerne ønsker seg komplette pakkeløsninger med alt de trenger av sikkerhetsverktøy, i stedet for separate produkter som kun tar for seg ett av aspektene ved brukerens sikkerhetsbehov.

Betautgaven av Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition kan kjøres på Windows 2000 og XP. Den kan lastes ned fra denne siden. Installasjonsfilen er på drøyt 33 MB.

Når Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition blir lansert - en eller annen gang før sommeren, vil den koste omtrent 80 dollar. En oppgraderingsversjon vil koste omtrent 50 dollar. Dette inkluderer ett års abonnement på Symantecs oppdateringer.

Til toppen