RESULTATERFINANS

Symantec blir verdens femte største

Oppkjøpet av Veritas gjør Symantec til verdens femte største programvareselskap.

17. des. 2004 - 12:51

I går bekreftet Symantec at styrene i begge selskapene har enstemmig godkjent kjøpet av Veritas Software. Kjøpet gjør Symantec til verdens femte største programvareselskap. I året fram til 30. september i år omsatte Veritas og Symantec for henholdsvis 1,97 milliarder dollar og 2,23 milliarder, og noterte overskudd på henholdsvis 473,3 millioner dollar og 481,3 millioner. Den fusjonerte giganten får dermed en årsomsetning på 4,2 milliarder dollar, og et overskudd på over 950 millioner dollar.

    Les også:

Kjøpet gir Symantec større tyngde mot bedriftsmarkedet, og gir anledning til bedre å samkjøre IT-sikkerhet med katastrofeberedskap og intern kontroll i samsvar med nye lover og regler. E-postløsninger for bedriftskunder skal sile ut virus og spam, samtidig som de skal sørge for sikker arkivering og enkel gjenfinning.

Fusjonen skjer ved at Veritas-aksjonærer bytter sine Veritas-aksjer mot Symantec-aksjer i forholdet 1,1242. Det gir Veritas-aksjonærene en eierandel i Symantec på rundt 40 prosent. Aksjonærene i begge selskapene må godkjenne handelen før den kan gjennomføres, antakelig i løpet av andre kvartal 2005.

Symantec-aksjen har falt kolossalt etter at ryktene begynte å gå. Verdien av overtakelsen ble anslått til 13,5 milliarder dollar etter tirsdagens sluttkurs, og til 12,4 milliarder dollar etter torsdagens kurs. Det er uansett verdens hittil største fusjon innen programvare. Kjøpet av PeopleSoft nylig koster Oracle 10,3 milliarder dollar.

Årsaken til fallet i Symantec-aksjen er investorenes frykt for at Veritas vil bremse veksten i Symantec. Forventningene på analytikerhold er at Symantec vil øke omsetningen med 24 prosent det kommende året, mot 10 prosent for Oracle.

Toppsjefene John W. Thompson i Symantec og Gary Bloom i Veritas har forklart til amerikansk presse at samtalene mellom de to selskapene ble innledet for et par måneder siden, og gikk raskt fra partnerskap til oppkjøp. Til å begynne med var Veritas innstilt på å kjøpe Symantec, man fant etter hvert ut at det omvendte var best for selskapets aksjonærer. Thompson fortsetter som CEO og styreformann i det forente selskapet, mens Bloom blir president og viseformann.

Det forente selskapet venter å kutte kostnader med rundt 100 millioner dollar på årsbasis, og ta tiltak for å samkjøre et salgskorps på til sammen 3600 årsverk, hvorav 2000 fra Veritas og 1600 fra Symantec.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.