JUSS OG SAMFUNN

Symantec bryter kinesiske bånd

Frykter å bli satt i fryseboksen.

Symantec bryter et fire år gammelt samarbeid med kinesiske Huawei. Årsaken skal være frykt for å bli utestengt fra en stadig viktigere informasjonsstrøm fra amerikanske myndigheter.
Symantec bryter et fire år gammelt samarbeid med kinesiske Huawei. Årsaken skal være frykt for å bli utestengt fra en stadig viktigere informasjonsstrøm fra amerikanske myndigheter.
27. mars 2012 - 11:24

For fire år siden inngikk det kinesiske teknologikonglomeratet Huawei et samarbeid med Symantec om å utvikle sikkerhetsprodukter til nettverk. Nå er samarbeidet avviklet, melder New York Times.

Den offisielle forklaringen er at selskapene nådde sitt mål med samarbeidet, noe en pressemelding sendt fra selskapet i fjor høst. Men ifølge kilder den amerikanske avisen har snakket med er den egentlige årsaken av rent politiske grunner.

Symantec fryktet nemlig at deres bånd til det kinesiske selskapet ville forhindre at de fikk tilgang til sensitiv sikkerhetsinformasjon fra amerikanske myndigheter og dermed bli satt i «fryseboksen».

Amerikanske styresmakter har sendt signaler på at de vil være mer åpne med privat sektor for å bidra i kampen mot ulike trusler fra kyber-rommet. Hensikten er å dele informasjon med viktige leverandører for å stå bedre rustet i kampen mot spionasje og andre trusler.

Huaweis grunnlegger, Ren Zhengfei, er tidligere offiser i den kinesiske hæren og amerikanske styresmakter har vært bekymret for at selskapet har tett bånd til kinesiske myndigheter.

Dette har gjort det svært vanskelig for selskapet, som har bygget seg opp som en gigant i markedet for nettverksutstyr og infrastruktur, å kjempe om offentlige kontrakter i USA.

Tidligere denne uken kom det også frem at Australia utestenger selskapet fra å delta i anbudet på landets planlagte nasjonale fibernett. Selskapet har også blitt gransket for spionasje i USA, samt forhindret fra å delta i kampen om et nytt amerikansk nødnett.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.