Symantec deles i to

Skiller ut deler av virksomheten i nytt, børsnotert selskap.

Symantec kunngjorde i går at styret har enstemmig godkjent en plan om å dele selskapet i to uavhengige, børsnoterte selskaper. Allerede tidligere denne uken kom det signaler om slike planer.

Det ene skal fokusere på sikkerhet, mens det andre skal fokusere på informasjonsstyring (IM – Informastion Management).

Selskapets ledelse og styre mener at det å skape to separate virksomheter gir bedre vekstmuligheter for hver enhet og vil bidra til større verdi for eierne.

– Etter hvert som sikkerhets- og lagringsbransjene fortsetter å endre med akselererende takt, møter Symantecs sikkerhets- og IM-virksomheter unike muligheter og utfordringer i markedet. Det er har blitt klart at det å vinne innen både sikkerhet og informasjonsstyring krever særskilte strategier, fokuserte investeringer og «go-to market»-innovasjon, sier Michael A. Brown, toppsjef i Symantec, i en pressemelding.

Symantec-sjef Michael A. Brown skal fortsette som toppsjef i selskapet også etter at virksomheten for informasjonsstyring er skilt ut.
Symantec-sjef Michael A. Brown skal fortsette som toppsjef i selskapet også etter at virksomheten for informasjonsstyring er skilt ut. Bilde: Symantec

– Å dele Symantec i to uavhengige, børsnoterte selskaper vil gi hver enhet fleksibilitet og fokus til å vokse og øke aksjeeiernes verdier, sier Brown.

Ifølge Symantec er selskapet det ledende innen sikkerhetsmarkedet med en andel som er dobbelt så stor som den nærmeste konkurrenten. Planen framover for sikkerhetsvirksomheten består av flere hovedelementer.

Dette inkluderer å levere en forent sikkerhetsplattform som integrerer trusselinformasjon fra selskapets Symantec-produkter og Norton-endepunkter for å generere mer etterretning og telemetri, og for å integrere denne trusselinformasjonen i en big data-plattform for trusselanalyse.

Symantec skal forenkle og integrere porteføljen med sikkerhetsprodukter ved å konsolidere Norton-produktene til ett tilbud, og ved å utvide ATP- og DLP-funksjonaliteten (Advanced Threat Protection og Data Loss Prevention) til flere produkter for bedriftsmarkedet. Det første produktet i denne serien skal være en ATP-gateway som kan ventes ved utgangen av selskapet regnskapsår.

Dessuten skal selskapet forbedre og utvide sikkerhetstjenestene innen områder som hendelsesrespons og simuleringsbasert trening for sikkerhetspersonell.

Enheten for informasjonsstyring tilbyr blant annet produkter for sikkerhetskopiering og beslutningstaking. Planen er å utvikle den beste produktporteføljen i markedet for kunder, uavhengig om kundene ønsker bruke lokal maskinvare eller nettsky.

Selskapet skal også levere løsninger som skal kunne gi en kraftig reduksjon i eierskapskostnadene knyttet til lagring og administrasjon, samt hjelpe kunder med å redusere spredningen av overflødige og ubrukte data.

IM-virksomheten omsatte for 2,5 milliarder dollar i regnskapsåret 2014.

Sikkerhetsvirksomhet beholder Symantec-navnet og Brown som president og CEO. John Gannon blir daglig leder for IM-virksomheten. Det er ikke oppgitt hva denne vil hete. Gannon har tidligere hatt lederstillinger i Quantum og HPs pc-virksomhet.

Det et ventet at splittelsen vil være fullført innen desember 2015. Samtlige aksjer i det nye IM-selskapet vil bli distribuert til eierne av Symantec-aksjer.

    Les også:

Les mer om: