RESULTATERFINANS

Symantec i kraftig framgang

IT-sikkerhetsselskapet Symantec gjorde et kraftig hopp i omsetning og resultat.

11. aug. 2005 - 14:18

Symantec har lagt fram tall for kvartalet fram til 1. juli, det første i selskapets regnskapsår. Fusjonen med Veritas ble fullført 2. juli, slik at neste kvartalsregnskap blir det første for det sammenslåtte selskapet.

I forhold til samme kvartal i fjor økte omsetningen med 26 prosent til 700 millioner dollar. Resultatet økte med 70 prosent til 199 millioner dollar, tilsvarende 0,27 dollar per aksje.

Symantec omsetter omtrent like mye til bedrifter som til privatmarkedet. Privatmarkedet økte mest, med 28 prosent, og utgjør nå 51 prosent av selskapets samlede omsetning.

Bedriftsmarkedet økte med 23 prosent. Sikkerhetsproduktene økte med 26 prosent og står for 38 prosent av den samlede omsetningen. I tillegg kommer driftsprodukter som vokste med 10 prosent og utgjør 10 prosent av omsetningen, og en liten tjenesteavdeling som nesten doblet seg og står for 1 prosent av den samlede omsetningen.

51 prosent av selskapets omsetning kommer fra andre land enn USA. EMEA-regionen – Europa, Midtøsten og Afrika – vokste mest, med 28 prosent, og står for 31 prosent av den samlede omsetningen.

I samme kvartal omsatte Veritas for 529 millioner dollar, en framgang på 9 prosent i forhold til samme kvartal i fjor.

Symantec nettkaster en gjennomgang av tallene seint i kveld norsk tid. Der skal de også gjøre rede for forventningen til inneværende kvartal og hele regnskapsåret.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.