RESULTATERFINANS

Symantec kjemper for storfusjon

Det vil koste Symantec mer å kjøpe Veritas enn Oracle måtte betale for PeopleSoft.

14. des. 2004 - 10:42

Ifølge New York Times har det en måneds tid pågått samtaler med tanke på å få til en fusjon mellom sikkerhetsleverandøren Symantec og lagringsspesialisten Veritas Software. Anslaget går ut på at Symantec kan betale over 13 milliarder dollar for Veritas. Det er langt mer enn de 10,3 milliardene som Oracle betaler for PeopleSoft.

Flere viktige utfordringer skal enda være uløst, og det er fortsatt mulig at samtalene bryter sammen, heter det fra lekkende ledere. New York Times har ikke fått noen offisielle kommentarer.

Veritas har en årsomsetning på 1,75 milliarder dollar, og er verdensledende innen programvare for sikkerhetskopiering, lagring og arkivering. Selskapets markedsverdi er 10,6 milliarder dollar.

Symantec har systematisk satset på oppkjøp det siste halvannet år, og har kjøpt Brightmail, ON Technology, SafeWeb og @stake for over en halv milliard dollar for å tette hull innen blant annet spamhåndtering og risikostyring. I siste kvartal var omsetningen 618 millioner dollar, 44 prosent mer enn i samme kvartal i fjor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.