Symantec kjøper 19.000 nettsky-kunder

Kampen om nettskyen er i gang, og gigantene bruker finansuroen til å snappe opp innovatørene.

Symantec kjøper 19.000 nettsky-kunder

Kampen om nettskyen er i gang, og gigantene bruker finansuroen til å snappe opp innovatørene.

Giganten innen IT-sikkerhet og backup, Symantec, som per 4. juli satt på 2 milliarder dollar i likvider, sier de vil bruke 695 millioner dollar på å kjøpe britiske MessageLabs, en annen storhet innen IT-sikkerhet. Oppgjøret skjer kontant, for det meste i britiske pund.

MessageLabs tilbyr løsninger for å sikre meldinger, og leverer sine tjenester gjennom nettskyen, som «software as a service». De har markert seg spesielt med sin innsats mot spam. Siden juli i fjor har et av nøkkelproduktene deres, Skeptic som verner mot nulldagsangrep, benyttet seg av Sandbox-teknologien til det norske IT-sikkerhetsselskapet Norman.

MessageLabs har 19 000 kunder og over åtte millioner brukere. I regnskapsåret fram til 31. juli i år omsatte de for 145 millioner dollar, 20 prosent mer enn i året før.

Symantec sier at hensikten deres med å kjøpe MessageLabs, er å styrke seg innen tjenester levert gjennom nettskyen.

De ser for seg at de vil markedsføre sine løsninger for sikkerhetskopiering, lagring og fjerntilgang til MessageLabs’ kunder, og at MessageLabs’ ekspertise innen markedsføring, drift og support av nettskyløsninger vil komme godt med når de lanserer nye tjenester innen vern mot datatap, håndheving av lover og regler, sikkerhet hos sluttbrukere og arkivering.

Oppkjøpet er fullt ut vennlig.

– Symantec og MessageLabs har felles tro på fordelene ved tjenester gjennom nettskyen, og hvordan de setter kunder i stand til å beskytte seg mot trusler og håndheve lover og regler, sier Adrian Chamberlain, toppsjef i MessageLabs, i en offisiell kommentar.

Symantec satser på nettskytjenester i en plattform kalt Symantec Protection Network, og tar sikte på en rask integrasjon av MessageLabs’ produkter og infrastruktur – som 14 datasentraler spredd over hele verden – i denne plattformen.

Analytikere peker på at oppkjøpet er ledd i et kappløp med Symantecs erkekonkurrent McAfee om å benytte seg av finanskrisen til å samle opp mindre aktører som kan ha interesse av å selge seg billig.

MessageLabs er Symantecs sjette oppkjøp i 2008. Selskapet har uttalt at det er et strategisk mål å bruke halve likvidreserven på oppkjøp.

McAfee kunngjorde for to uker siden at de kjøper Secure Computing for 465 millioner dollar kontant, etter å ha kjøp Reconnex Corp. i juli – et svært lite selskap spesialisert i vern mot datalekkasjer – for 45 millioner dollar kontant.

Oppkjøpet av MessageLabs antas å kunne fullføres innen årsskiftet.

    Les også:

Til toppen