Symantec kjøper online backup

Med en pris på 50 dollar i året for 2 gigabyte med lagring, blir det fort store overskudd.

Symantec kjøper online backup

Med en pris på 50 dollar i året for 2 gigabyte med lagring, blir det fort store overskudd.

Sikkerhetsselskapet Symantec er en av verdens store giganter innenfor det tradisjonelle programvaremarkedet.

Dette har vært, og er fortsatt en av de mest lukrative bransjene som finnes - for de som lykkes. Samtidig flyttes stadig mer av programvaren over på nett og blir levert som en tjeneste i stedenfor.

Nå hiver Symantec seg på nettbølgen, og kjøper det nettbaserte backup-selskapet Swapdrive. Kjøpesummen er ikke oppgitt, men ifølge Techcrunch og eWeek skal Symantec ha betalt 123 millioner euro for selskapet.

Swapdrive ble stiftet i 1999, men var ikke børsnotert og selskapets resultater er derfor ikke offentlig tilgjengelig. Techcrunchs kilde forteller at selskapet hadde ett overskudd på hele 13 millioner dollar, av en omsetning på 22 millioner.

Resultatet viser at det er mulig for de nettbaserte programvaretjenestene å ha like gode marginer som den tradisjonelle programvarebransjen, og det vil trolig lokke flere aktører til å satse hardere på overgangen til nettløsninger.

Swapdrive tar 50 dollar i året for 2 gigabyte med lagring, og 100 dollar per år for 5 gigabyte. Det er en relativt stiv pris sammenlignet med de billigste tjenestene, men bedriftsmarkedet er trolig villig til å betale ekstra for å sikre sine kritiske data.

Backup er en relativt stor utgiftspost for mange bedrifter, men kostnaden er likevel liten sammenlignet med hva det koster hvis noe går galt og backup-løsningen ikke fungerer som den skal.

Med sin størrelse og sin markedsposisjon vil Symantec trolig være i stand til å skalere opp tjenesten ganske raskt. Backup for bedriftsmarkedet er et marked der tillit til leverandøren er ett vesentlig moment, og Symantec er ett mye mer kjent selskap enn Swapdrive.

Til toppen