AVTALER & KONTRAKTER

Symantec kjøper PGP

Investerer i e-post- og krypteringsteknologi.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. apr. 2010 - 13:34

Symantec kunngjorde i går at selskapet har undertegnet endelige avtaler om å kjøpe både PGP Corporation og GuardianEdge Technologies. Oppkjøpene skal bidra til å gjøre det mulig for Symantec å tilby utvidede løsninger for sikring og administrasjon av kundenes mest kritiske informasjon.

Avtalene innebærer at Symantec betaler 300 millioner dollar i kontanter for PGP Corporation og 70 millioner dollar for GuardianEdge.

Selskapene som Symantec nå har kjøpt, tilbyr i dag standardbaserte løsninger for kryptering av hele harddisker, flyttbare lagringsenehter, e-post, filer, mapper og smartmobiler. Symantec ønsker å kombinere dette med selskapets egne løsninger for blant annet endepunkts sikkerhet og forebygging av datatap.

PGP Corporation er ikke det samme selskapet som ble i 1997 ble kjøpt av Network Associates, PGP Inc., men det er noen av de samme menneskene som står bak.

PGP Inc. ble etablert i 1996 av Phil Zimmermann, som i 1991 lagde den første utgaven av den tidligere så omstridte krypteringsteknologien PGP (Pretty Good Privacy).

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.