Symantec kjøper sikkerhet for 8,9 milliarder

Det amerikanske sikkerhetsselskapet Symantec betaler 9,8 milliarder kroner for Axent, et selskap spesialisert innenfor nettverkssikkerhet.

Mer enn 975 millioner dollar, i egne aksjer, er Symantec villig til å gi for det amerikanske sikkerhetsselskapet Axent. Det skriver selskapet i en pressemelding i dag.

Axent er mest kjent for å utvikle sikkerhetsløsninger i nettverkene til større selskaper som skal bevege seg mot Internett. Symantec vil med andre ord vokse seg enda sterkere innenfor sikkerhetsprogramvare for større selskaper og nettverk.

- Når selskapene begynner å ekspandere sine e-business initiativer og åpner infrastrukturen sin ut mot nettet, tror vi det vil bli ett enormt marked for sikkerhetssystemer og tjenester for å beskytte disse kritiske operasjonene, sier John W. Thompson, toppsjef i Symantec.

Begge selskapene venter å få en omsetning på rundt 1 milliard dollar, 9,13 milliarder norske kroner, fra utgangen av dette året til 31. mars 2001.

Symantec er mest kjent for sine anti-virus programmer mens Axent fokuserer mer på programvare som identifiserer hvor i nettverket det er mest sårbart ovenfor angrep, samt programvare som kan avdekke forsøk på hacking. Alle disse produktene skal nå syes sammen til en pakke, forteller selskapene i en felles presentasjon.

Til toppen