BEDRIFTSTEKNOLOGI

Symantec lanserer Norton AntiVirus 5.0

Symantec annonserte tidligere i uka en ny utgave av selskapets antivirusverktøy. Programmet kan blant annet sette filer i "karantene" og sende "mistenkelige" filer til videre undersøkelse hos Symantec.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. aug. 1998 - 11:31

Norton AntiVirus (NAV) 5.0 har en rekke nye funksjoner som skal hindre Windows-baserte datamaskiner i å bli angrepet av ondsinnet kode. Blant annet tilbyr verktøyet nå en ny Scan and Deliver-metode, som gjør det mulig for brukerne å kryptere potensielt infiserte filer, sende dem med e-post til Symantec AntiVirus Research Center (SARC) og motta en tilbakemelding og/eller fiks i løpet av syv dager.

NAV 5.0 inkluderer også en ny karanteneteknologi, Quarantine, som skal gi brukerne en enkel og sikker metode til å isolere mistenkelige filer. Quarantine flytter filen til et sikkert område, isolert fra resten av systemet. Her skal det ikke ha mulighet til å spre viruset mens brukeren reparerer filen.

Verktøyet tilbyr nå en forbedret oppdateringsmetode som gjør at man slipper å hente ned så store filer hver gang. Metoden gjør at brukeren kun trenger å laste ned de nye definisjonene, istedenfor å hente ned hele arkivet hver eneste gang det kommer nye. Dette er ikke minst en fordel for brukere som sliter med dårlige modemlinjer som ofte medfører at nedlastinger av store filer mislykkes. Oppdateringene vil i tillegg komme hver uke. Virusoppdateringene vil være fritt tilgjengelige for brukeren det første året. Deretter vil de koste 3,95 dollar per år.

Antivirusprogrammet skal nå tilby bedre håndtering av komprimerte filformater, og støtter blant annet ZIP, LZEXE, LHA og LZH. I tillegg inneholder NAV 5.0 teknologi som automatisk skal blokkere destruktiv ActiveX kode og Java-programmer fra å få tilgang til brukerens datamaskin. Det er også inkludert en ny motor for detektering av trojanske hester, som skal beskytte brukeren mot programmer kan stjele passord eller ødelegge data.

NAV 5.0 skal være tilpasset Windows 98, blant annet gjennom fullstendig integrasjon med Windows 98 Scheduler.

Norton AntiVirus 5.0 finnes i to utgaver, én for Windows 95/98 og Windows NT Workstation, samt én for Windows NT Server. Forskjellen på disse versjonene ligger først og fremst i at serverutgaven er integrert med Norton System Center, en plug-in for Microsoft Management Console, noe som gjør at man kan kontrollere og vedlikeholde programvaren fra et sentralt punkt. I tillegg inneholder Norton System Center en komponent som kalles Norton Event Manager. Denne utgjør for administratoren en varslingssentral for virusangrep.

Begge utgavene vil bli tilgjengelige i USA den 20. august. Den vanlige utgaven av NAV 5.0 vil koste 49,95 dollar. Serverutgaven - inkludert en lisens for Windows NT Server og 10 arbeidsstasjoner - har en veiledende pris på 499,95 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.