Symantec lanserer spesialisert bot-jeger

Sikkerhetsselskapet Symantec lanserer nå Norton AntiBot, en dedikert sikkerhetsløsning som identifiserer og bekjemper botnets.

Den er ikke en erstatning for vanlig tradisjonelle antivirusprogrammer, men skal isteden være et tillegg. Den skal også virke sammen med andre leverandørers antivirus-program.

– Vi regner med at millioner av bot-infiserte PC-er er i aktivitet i dag, men flertallet av brukerne har ingen anelse om hva som skjer med deres egen datamaskin bak grensesnittene. Norton AntiBot er et nytt verktøy som styrker forbrukernes sikkerhet og kan bekjempe disse lumske angrepene, sier Hans Peter Østrem i Symantec Norge, i en pressemelding.

Ifølge Symantec har det blitt registrert mer enn 6 millioner aktive bots i løpet av siste halvår av 2006. Det er en økning på omtrent 30 prosent sammenlignet med halvåret før.

Norton AntiBot bruker det Symantec kaller oppførselsbaserte heuristikkdeteksjonssystemer som alltid er på. Denne teknologien analyserer konstant oppførselen til filer og applikasjoner for å sikre at ellers usynlig malware spores og utslettes så snart den viser tilløp til skadelig oppførsel.

Symantec oppgir at programmet vil koste 229 kroner, inklusive et år med oppdateringer.

Les mer om: