Symantec-miss rammet britiske prester

Symantec har rettet en feil som hindret britiske prester fra å skrive sine prekener.

Symantec har rettet en feil som hindret britiske prester fra å skrive sine prekener.

Ifølge ZDNet UK distribuerte Symantec i juli en oppdatering til sin Norton Antivirus som feilaktig identifiserte en del av programvarepakken Visual Liturgy som spionvare.

Visual Liturgy er utviklet av Church House Publishing, det offisielle forlaget til den britiske statskirken Church of England. Pakken brukes ifølge BBC av 4500 menigheter til å planlegge gudstjenester og skrive prekener. Virusdefinisjonene som Symantec distribuerte 8. juli oppfattet at en dll-fil til Visual Liturgy, kalt vlutils.dll, var et stykke spionvare kjent som Sniperspy. Brukerne ble oppfordret til å slette dll-filen. De som fulgte oppfordringen opplevde at Visual Liturgy ikke fungerte lenger.

Ifølge ZDNet UK og BBC er partene uenig om hvor raskt Symantec reagerte da Church House Publishing oppdaget årsaken til den plutselige økningen i supporthenvendelser, og meldte fra. De er derimot enige om at feilen, per 4. august, er rettet, såvidt innen Symantecs selvpålagte tidsfrist på fire uker.

Church House Publishing sier de ikke har til hensikt å saksøke Symantec, men overlater til dem å vurdere et eventuelt bidrag til kirkens fond.

– Som kristne er vi vant til ikke alltid å få umiddelbart gehør for våre bønner, men [bønnen til Symantec] så ut til å ta kaken, sa en representant for forlaget til BBC.

Til toppen