Symantec norgesklar med 2005-produktene

2005-utgavene av Symantecs IT-sikkerhetsprodukter er nå tilgjengelige i Norge.

2005-utgavene av Symantecs IT-sikkerhetsprodukter er nå tilgjengelige i Norge.

Fredag kombinerte den norske avdelingen av Symantec sin lansering av Norton 2005-produktene med et pressemøte om selskapets halvårsrapport om Internett-sikkerhet. Rapporten samt flere av produktene er tidligere omtalt på digi.no:

    Les også:

Norton Internet Security 2005 er oppgradert spesielt med tanke på bedre vern mot spionprogrammer, ormer og «fisking» etter følsom informasjon. I Norge koster pakken 790 kroner, inklusiv mva og 12 måneders abonnement på oppgraderinger. Enkeltverktøyene i pakken – Antivirus 2005, Personal Firewall 2005 og AntiSpam 2005 – kan også kjøpes hver for seg for henholdsvis 590, 590 og 490 kroner.

En viktig nyhet er en ny utgave av datasikrings- og problemløsningspakken Norton SystemWorks 2005. For første gang omfatter denne pakken en fullversjon av Norton GoBack, et verktøy for å reparere alvorlige dataproblemer etter for eksempel systemkrasj eller virusangrep, ved å tilbakestille maskinen til en innstilling som fungerte og der dataene var intakte. Ellers inneholder SystemWorks verktøy som CheckIT Diagnostics for å analysere maskinvaren i en PC, Norton Utilities for å optimalisere og reparere harddisken, Cleanup for å rydde unna unødvendig rusk og rask som legger seg på harddisken når man farter rundt på Internett, og System Optimizer som gir sentral kontroll over de fleste innstillingene i Windows XP, også registry.

Prisen på SystemWorks 2005 er anslått til 990 kroner inklusiv mva og 12 måneders oppgraderingsabonnement. For 200 kroner mer får man Premier-utgaven der pakken er utvidet med Norton Ghost 9.0 som ellers koster 749 kroner.

Ghost er et verktøy for rask sikkerhetskopiering og gjenoppretting av PC-er. Versjon 9.0 er utvidet med DriveImage-teknikken som Symantec overtok med oppkjøpet av PowerQuest.

Symantec har også overtatt og oppgradert PowerQuests partisjoneringsverktøyet, og utgir det som Norton PartitionMagic 8.0. Verktøyet lar brukeren opprette, kopiere, slå sammen eller endre størrelse på diskpartisjoner raskt og enkelt. Antatt pris er 749 kroner.

Til toppen