RESULTATERFINANS

Symantec skuffet med nullvekst

Sikkerhet og lagring til bedrifter burde vært bedre butikk.

3. aug. 2010 - 09:24

Symantec, en global leverandør av IT-sikkerhetsverktøy til forbrukere og bedrifter, og av lagringsløsninger til bedrifter, opplevde nullvekst i siste kvartal. Kvartalet ble avsluttet 2. juli, og er regnskapsårets første. Omsetningen sto stille på 1,43 milliarder dollar, mens resultatet før skatt økte med 28 prosent til 164 millioner dollar.

Nettoresultat per aksje eksklusiv ekstraordinære kostnader endte på 0,27 dollar. Analytikerne hadde ventet 0,35 dollar. Skuffelsen utløste et kursfall på 11 prosent.

Omsetningen per segment viser at Symantec svikter i bedriftsmarkedet. Norton-produktene til forbrukermarkedet økte med 6 prosent til 473 millioner dollar, mens sikkerhetsprodukter til bedrifter økte med bare 1 prosent til 340 millioner dollar, og lagringsløsninger – selskapets største segment – falt med 5 prosent til 524 millioner dollar.

I et intervju med nyhetstjenesten Bloomberg forklarte Symantec-sjef Enrique Salem at bedrifter venter gjerne i ett eller to kvartaler fra de anskaffer nye pc-er og servere til de kjøper Symantecs bedriftsprodukter. Følgelig ligger Symantec på etterskudd i forhold til pc- og serverleverandører når disse gjenoppretter normalt omsetningsnivå etter en nedgangsperiode. Problemet i kvartalet fram til 2. juli var at flere store kontrakter ble underskrevet for seint til å komme med i regnskapet.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.