BEDRIFTSTEKNOLOGI

Symantec vil bli din datavekter

Symantec Norge tilbyr fjerndrift av alt som har med din bedrifts IT-sikkerhet å gjøre - også med løsninger fra andre leverandører.

13. des. 2002 - 15:01

Symantec Norge sier de vil kjøre moderkonsernets datavekterprodukt her i landet. Det innebærer at de kan ta på seg å overvåke grensen mellom Internett og bedriftens interne nettverk, drifte sikkerhetsløsninger i randsonen, og varsle når det skjer noe unormalt.

Løsningene Symantec kan ta på seg å overvåke og drifte, gjelder også andre produkter enn selskapets egne, for eksempel brannmurer, snokvarslere ("intrusion detection") og virtuelle private nett fra en rekke leverandører.

Bakgrunnen for den nye virksomheten som datavekter, er oppkjøpet av Riptech som ble kunngjort i juli og gjennomført i august i år. Symantec har gjort Riptechs tjenester til grunnlag for "Symantec Managed Security Services".

- Overvåkningen og driftingen skjer gjennom et senter etablert i London, som "Security Operations Center", forklarer daglig leder Henrik Amundsen Vaage i Symantec Norge til digi.no.

- Tilbudet er helt nytt i Norge, og vi prater med mulige interesserte. Jeg vil tro at tilbudet er mest interessant for større bedrifter, slik at de kan slippe å bruke egne ressurser på sikkerhet. En annen målgruppe kan være som støtte til selskaper som tar på seg et allment driftsansvar for sine kunder, og som kan tenkes å delegere sikkerhetsansvaret til oss.

Vaage forteller at de kan ta på seg alt fra helt spesifikke oppgaver, som drift av en CheckPoint brannmur, til det totale ansvar for vern mot datainnbrudd, virus og så videre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.