KORTNYTT

Symantec vil ikke gjøre flere store oppkjøp

29. aug. 2007 - 07:32

Sikkerhetsselskapet Symantec kjøpte IT-selskapet Veritas for 10 milliarder dollar i sommeren 2005. Det ga de tilgang på en stor kundeportefølje og selskapet fikk utvidet sin produktportefølje kraftig.

Selv om det allerede har gått en stund siden det kjøpet, sier Symantec-sjefen at fremtidige oppkjøp vil være markant mindre. Han trekker frem kjøpet av Altiris for 970 millioner dollar i april, som eksempel på et passe stort selskap.

- Dere kan forvente at det blir mer i den størrelsesordenen, sier John Thompson, administrerende direktør i Symantec, til CNet News.

Aktørene i IT-bransjen har vært raske til å kjøpe hverandre opp for å konsolidere markedet, men bransjen er på ingen måte unntatt fra problemene med å slå sammen store organisasjoner som ofte er svært forskjellige.

Oracle og Microsoft fremstår som to motpoler i denne sammenheng. Oracle har gjort en rekke aggressive oppkjøp, og flere av de har vært veldig store, mens Microsoft har kjøpt relativt få selskaper, og da har det vært snakk om relativt små selskaper.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.