Symantec vil stoppe masingen i Vista

Symantec mener Vista maser alt for mye og stoppe advarslene, men Microsoft truer med mottrekk.

11. jan. 2007 - 10:47

Som digi.no skrev i november, er den mest umiddelbare endringer i Vista alle sikkerhet-advarslene som bombarderer brukeren. "Vista minner deg om moren din" skrev digi.no. Les kommentaren her

Microsofts plan er god: Med Windows XP kjører nesten alle brukere alltid i administrator-modus, noe som gir dem - og alle sikkerhetstrussler - full frihet. Vista avkrever brukeren for et ja før man gir full tilgang, noe som kan føre til både fire og fem vinduer med "bekreft" og "vil du" før man for eksempel får pakket ut en ZIP-fil og lagt filene i en ny mappe.

Markedsleder på sikkerthetsprogramvare for PC-er, Symantec, mener dette er alt for mye og arbeider med et verktøy for å filterer og redusere antall meldinger fra det såkalte User Account Control-systemet, skriver Cnet.

Bakgrunnen er enkel: Symantec mener det rett og slett tar for mye tid å gå igjennom alle bekreftelsene. Andre har også påpekt at når det blir for mange, sløver dette brukeren og øker faren for at man klikke ja på alt og ikke leser meldingene, også de man burde sagt nei til.

Mange brukere med litt kompetanse, blant annet alle de tre digi.no-journalistene som bruker Vista, har derfor skrudd av hele systemet.

Det er vel også klart at Symantec leter etter en forretningsmulighet i Vista, der Microsoft har innebygget både en bedre brannvegg og spionvern, mye av det Symantec hittil har levd godt på å selge til verdens Windows-brukere.

Men Microsoft advarer Symantec og hevder at et verktøy som omgår eller stopper UAC-systemet vil bli oppfattet som "hacking". Symantec må samarbeide med oss, sier Microsoft.

Ved å true med stempelet "hacking" sier Microsoft implisitt at de mener verktøyet er en ulovlig, ikke-sanksjonert inngripen i deres produkt de for eksempel kan advare brukere mot. I ytterste konsekvens kan Microsoft kanskje velge legge inn programvare som blokkerer et fremtidig verktøyet fra Symantec.

Et annet spørsmål er om Symantec kan være sikre og garantere at hackere ikke kan bruke et fremtidig UAC-filteringsverktøy som en port inn i Vista. Kravene til hva Symantec eventuelt lanserer er derfor ekstra høye.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.