Symantecs antivirus skal slutte å spamme

Symantec vil ikke lenger la virussmittet e-post utløse en tilbakemelding til det antatte opphavet.

Symantec vil ikke lenger la virussmittet e-post utløse en tilbakemelding til det antatte opphavet.

IT-sikkerhetsleverandøren Symantec erstatter Antivirus for SMTP Gateway 3.1 med det nye produktet Mail Security for SMTP 4.0. I begge tilfeller dreier det seg om å verne brukerne bak bedriftens brannmur mot sikkerhetsfarer som ormer og virus, samt uønsket e-post.

Antispam-egenskapene omfatter enklere håndtering og oppdatering av hvitlister med sikre avsendere, samt en rekke verktøy for å fininnstille spamfiltre.

En av de viktigste nye egenskapene er at pakkens egen evne til å sende ut spam er sterkt begrenset. Det er nå allment erkjent at en viktig andel av all uønsket e-post oppstår når antivirusprogramvare automatisk advarer avsenderen om at vedkommende sender ut virus. Denne funksjonen var berettiget så lenge virussmittet e-post oppga som avsender e-postadressen til brukeren av maskinen som viruset sendte seg ut fra. De siste årene har nye virus gjort seg selv vanskeligere å spore ved konsekvent å forfalske avsenderadressen.

Det innebærer at det har ingen hensikt å sende ut slike advarsler, og at det eneste man oppnår, er å øke flommen av uønsket e-post. Siden virus og ormer skader gjennom økt nettrafikk, bidrar funksjonen også til å øke virusplagen.

    Les også:

I Symantecs nye verktøy er det mulig å slå på en funksjon for automatisk tilbakemelding til antatte avsendere av virussmittet e-post, men bare når det dreier seg om virus som ikke sender seg selv.

Til toppen