BEDRIFTSTEKNOLOGI

Symbian-brukere får Microsoft Office

Kan gjøre mobilplattformen mer attraktiv for bedrifter.

Salget av Nokias Symbian-baserte mobiler har stupt de siste årene, i fjerde kvartal solgte selskapet drøyt 18 millioner eksemplarer. Prognoser for 2012 antyder at det vil bli solgt 40 millioner Symbian-baserte smartmobiler i år. Dette vil trolig ikke utgjøre mer enn 5 prosent av det totale markedet.

Det er likevel nok til at Microsoft har tatt seg bryet med å lage Symbian-utgaver av de viktigste Office-applikasjonene, som ellers på smartmobiler bare tilbys Windows Phone. Microsoft og Nokia kunngjorde slike planer allerede i fjor høst, men nå er programvaren tilgjengelig.

I går kunngjorde Nokia at Word Mobile, PowerPoint Mobile og Excel Mobile kan lastes ned til mobilene Nokia 701, Nokia 700, Nokia 603, Nokia E7, Nokia X7, Nokia C7, Nokia Oro og Nokia C6-01 ved å benytte Nokia Software Update på mobilen eller via en pc. Nedlastingen skal være på omtrent 50 megabyte. Senere skal applikasjonene også gjøres tilgjengelige for Nokia N8, Nokia E6, Nokia 500 og Nokia 808 PureView.

Felles for mobilene er at de har Belle-versjonen av Symbian.

Office-produktene OneNote, Lync 2010, Document Connection og PowerPoint Broadcast ble gjort tilgjengelige for Symbian allerede i februar.

Funksjonaliteten til Office Mobile-applikasjonene skal være temmelig tett opptil den som leveres av desktop-utgavene av de samme applikasjonene.

En nyttig funksjon er muligheten til å se alle de tilgjengelige dokumentene i en felles visning – uavhengig om de er lagret lokalt på mobilen, som epostvedlegg eller på arbeidsgiverens SharePoint-server.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.