ANALYSER

Symbian og RIM viker for Android

Gartners analyse av mobilmarkedet bekrefter at Apple er under pallplass.

13. aug. 2010 - 14:46

I forrige uke kom to analyser av markedet for avanserte mobiltelefoner som begge fortalte om den kolossale veksten til Android.

Canalys slo fast at Android, globalt sett, er nær en tidobling, mens begge bekrefter at i USA er Android større enn iPhone.

Denne uken har Gartner publisert sin analyse over den globale utviklingen. I motsetning til Canalys, oppgir Gartner den globale markedsandelen til alle plattformene, og på de faktiske leveransene til brukerne.

Tallene fra Gartner viser at det totale markedet for avanserte mobiltelefoner vokste med over 50 prosent fra andre kvartal 2009 til andre kvartal 2010. De eneste plattformene som vokste mer enn markedet, var iOS (Apple) med 64 prosent og Android med eventyrlige 1300 prosent. Både Windows Mobile og Linux opplevde en nedgang i leveransene, på henholdsvis 19 og 21 prosent.

De to mest utbredte plattformene, Symbian og RIM (Blackberry) vokste betydelig mindre enn markedet, og Symbians andel av det globale markedet er redusert fra 51 prosent til 41 prosent.

Den globale markedsandelen til Android har økt fra 1,8 prosent til 17,2 prosent, og ligger nå 3 prosentpoeng over Apple.

Gartners analyse av det globale markedet for alle slags mobiltelefoner viser en vekst på 14 prosent. Samsung, RIM, Apple, HTC og ZTE vokser mer enn markedet, mens LG, Sony Ericsson og Motorola selger mindre i år enn i fjor. Nokia fortsetter å tape markedsandel, men har stadig et betydelig forsprang til Samsung.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.