Symbian skal videreutvikles for milliarder

Den europeiske investeringsbanken delfinansierer videreutviklingen av Symbian.

Symbian skal videreutvikles for milliarder

Den europeiske investeringsbanken delfinansierer videreutviklingen av Symbian.

Verdens største leverandør av mobiltelefoner, Nokia, sier de har fått tilsagn fra Den europeiske investeringsbanken (EIB) om et lån på 500 millioner euro.

Midlene er øremerket utviklingen av Symbian, og skal brukes i årene 2009 – 2011. Lånet skal tilbakebetales innen fem år.

I en erklæring fra Nokia heter det at forskningen og utviklingen som lånet skal finansiere, også vil være til fordel for arbeidet til stiftelsen Symbian Foundation og utviklingen av programvare i åpen kildekode for mobile enheter.

Nokia har forpliktet seg til å gjøre Symbian, verdens mest utbredte operativsystem for avanserte mobiltelefoner, til friprog distribuert under Eclipse Public License. Det skal skje ved en gradvis overføring av rettigheter til Symbian fra Nokias datterselskap Symbian Software til stiftelsen Symbian Foundation. Mer enn 75 teknologiselskaper slutter opp om Symbian OS.

Det internasjonale markedet for mobiltelefoner ventes å svekkes i 2009. Smarte mobiler ventes derimot å øke med et tosifret prosenttall. Blackberry, Windows Mobile og Apple iPhone betraktes som de sterkeste utfordrerne til dominerende Symbian. Teknologisk sett har Symbian tapt terreng det siste året.

    Les også:

Til toppen