Symbian-tilgang til nye Exchange-funksjoner

Også brukere av mange Symbian-baserte smarttelefoner kan utnytte ny funksjonalitet i Exchange.

Symbian-tilgang til nye Exchange-funksjoner

Også brukere av mange Symbian-baserte smarttelefoner kan utnytte ny funksjonalitet i Exchange.

Da Microsoft i fjor høst lanserte Service Pack 2 til Exchange Server 2003, åpnet selskapet for ny funksjonalitet knyttet til Windows-baserte mobiltelefoner og PDA-er som kobles opp mot serveren. Denne funksjonaliteten avhenger dog av et tillegg til Windows Mobile 5.0, Messaging and Security Feature Pack. Denne oppdateringen ble klar allerede i november i fjor, men først nylig er det blitt annonsert mobiler som vil leveres med oppdateringen installert.

Nyhetene oppdateringen bringer med seg er knyttet til fem områder:

  • Push-teknogi for e-postmeldinger, kontakter, oppgaver og kalenderinformasjon.
  • Oppslag i bedrifters globale adresselister (GAL) uten å måtte laste ned hele.
  • Fjernhåndheving av IT-regelverk.
  • Fjernsletting av innhold på enheter som er blitt mistet eller stjålet.
  • Sertifikatbasert autentisering med innebyygd støtte for S/MIME (Secure Multipurpose Internet Mail Extensions).

    Les også:

Nylig annonserte DataViz en oppgradert utgave av produktet RoadSync, som basert på en lisensiert Microsoft Exchange Server 2003-protokoll, gjør at det mye av denne funksjonaliteten også blir tilgjengelig for nye og eksisterende mobiltelefoner basert på Symbian OS. Dette forutsetter at de har brukergrensesnittene UIQ eller Series 80. I praksis betyr dette at programmet kan brukes av blant annet Sony Ericsson P900 og P910, Motorola A1000, Nokia 9300, 9300i Smartphone og 9500 Communicator. En fullstendig oversikt finnes her.

Støtte til mobiler med Symbian OS og UIQ 3.0 eller S60 3rd edition er under utvikling. Programmet finnes også til Palm OS og Java MIDP 2.0, men da med begrenset funksjonalitet.

Det som støttes med RoadSync er push-teknologien for e-post og andre PIM-data fra en bedrifts Exchange Server. Programmet benytter en HTTP-forbindelse med standard SSL-kryptering for å oppnå dette.

Administratorer av Exchange-serveren kan fjerne all Exchange-utvekslet data fra det mobile utstyret, hvis mobilen mistes eller blir stjålet.

Brukeren får tilgang til bedriftens globale adresseliste fra e-postklienten. Dessuten vil en rekke dataformater kunne sendes komprimert mellom håndsettet og serveren, noe som skal gjøre synkroniseringen raskere.

RoadSync 2.0 koster omtrent 100 dollar per mobiltelefon ved kjøp av enkeltlisenser.

Til toppen