- Synd Jens er løpegutt for Microsoft

Opera Software inviterer Bill Gates og statsministeren til diskusjon om åpne standarder.

- Synd Jens er løpegutt for Microsoft

Opera Software inviterer Bill Gates og statsministeren til diskusjon om åpne standarder.

IT-gründeren Bill Gates kommer til Norge neste uke, men har ikke planlagt noen offisiell aktivitet med Microsoft.

    Les også:

I stedet skal filantrop-kapitalisten delta på et møte om fattigdomsbekjempelse sammen med statsminister Jens Stoltenberg i den nye Operaen i Bjørvika.

En helt annen Opera reagerer nå på planene.

- Når Steve Ballmer besøkte landet for en stund siden stod Stoltenberg ved hans side, synlig stolt over at Microsoft «valgte» Norge som base for virksomheten fra det som tidligere var Fast Search & Transfer, skriver kommunikasjonsdirektør Tor Odland i Opera Software i en kommentar til digi.no.

- Vi synes det er synd at Jens Stoltenberg igjen blir løpegutt for Microsoft, fortsetter Odland.

Striden mellom selskapene har bakgrunn i en anmeldelse Opera Software leverte mot programvaregiganten i slutten av 2007, der de anfører at Microsoft utnytter markedkraft for å stenge andre nettlesere ute.

Bill Gates' norgesbesøk faller samtidig med en innkalling til høring der Microsoft er kalt inn for å forklare seg for EU-kommisjonen. Nylig trakk selskapet seg fra dette møtet.

- Vi merker oss at det er viktigere for Microsoft å besøke Norge enn å være med på høringen den europeiske kommisjonen inviterte til - som også skulle funnet sted neste uke. Når det er sagt: Bill Gates er nok ikke direkte involvert i EU-prosessen, skriver Odland.

- Vi merker oss at det er viktigere for Microsoft å besøke Norge enn å være med på EU-høringen, sier kommunikasjonssjef Tor Odland i Opera. (Foto: Morten Brakestad)
- Vi merker oss at det er viktigere for Microsoft å besøke Norge enn å være med på EU-høringen, sier kommunikasjonssjef Tor Odland i Opera. (Foto: Morten Brakestad) Bilde: Morten Brakestad

Gates trakk seg som konsernsjef etter å ha ledet selskapet han startet i over tre tiår forrige sommer, men er fortsatt sittende styreleder for virksomheten.

Operas kommunikasjonssjef avslutter med en åpen invitasjon til både statsministeren og Microsoft-gründeren.

- Vi inviterer gjerne Jens Stoltenberg og Bill Gates til Opera Software for å diskutere åpne standarder og interoperabilitet.

    Les også:

Til toppen