Synes TONO-tariffer er for høye

Roy Hovdan i P4 er slett ikke enig TONOs beskrivelser av de nye internett-tariffene som "symbolske". - De ligger vesentlig høyere enn det jeg hadde forventet, sier han og synes det også er beklagelig at han ble informert om dem gjennom pressen.

Roy Hovdan i P4 er slett ikke enig TONOs beskrivelser av de nye internett-tariffene som "symbolske". - De ligger vesentlig høyere enn det jeg hadde forventet, sier han og synes det også er beklagelig at han ble informert om dem gjennom pressen.

- Forutsatt at det jeg har lest er riktig, synes jeg internett-tariffene ligger vesentlig høyere enn det jeg hadde forventet, sier daglig leder Roy Hovdan i P4 Internett AS som driver webstedet til P4 Radio Hele Norge.

- Vi har ingen problemer med å betale 6.000 kroner i året, men det er ingen symbolsk sum. En symbolsk sum ville i tilfelle vært én krone, sier han.

Hovdan har visst om at tariffsystemet har vært på trappene lenge, men er ikke er helt fornøyd med å ha fått beskjed om de konkrete tarifftallene gjennom media. Han tar forbehold om at et eventuelt brev kan ha havnet et annet sted i P4-systemet.

Det var i går TONO lanserte midlertidige tariffer for Internett-radioer. Uansett størrelse og popularitet på radiostasjonen vil avgiftene, inntil sommeren 1998, ligge på 500 kroner måneden - altså 6.000 kroner i året. TONO karakteriserte dem som "midlertidige og symbolske".

- Sett i forhold til at vi har 250.000 lyttere til enhver tid i våre vanlige radiosendinger, synes jeg summen er uforholdsmessig høy på Internett. Der har vi noen få hundre nettbrukere som hører bruddstykker av sendingene våre i sanntid per uke, sier Hovdan. Han minner om at de allerede betaler endel millioner til TONO for musikkrettigheter og at 6.000 kroner i året heller burde sees i sammenheng med hovedavtalen P4 har med TONO i radiomediet.

- Jeg har ingen ting i mot prinsippet om å betale for musikkrettighetene, sier han.

Juridisk konsulent Inger Elise Mey fastholder at de nye tariffene er symbolske og opplyser at reaksjoner hun har fått fra andre radioaktører, tyder på at de anser tariffene som lave.

- Det er utbudet av radio på Internett, det at radiostasjonene gjør musikken tilgjengelig for allmenheten på nettet, som gjør at vi setter en midlertidig tariff, sier hun.

- Det har foreløpig ingenting med hvor mange som lytter, dekning eller andre faktorer, sier hun og opplyser at tariffavtalene er under utarbeidelse og skal sendes aktørene før ikrafttredelse 1. november.

Noe eget informasjonsskriv om de konkrete tariffsummene er ikke sendt.

- Roy Hovdan og P4 har i to år visst at dette skulle komme og at det vederlagsfrie opplegget ville ta slutt en gang, sier Mey

Til toppen