Synkende interesse for Microsofts Java

Støtten til Microsofts Java klassebiblioteker ser ut til å være minkende. Dette fordi Microsoft planlegger å ikke levere Java Foundation Classes (JFC).

Støtten til Microsofts Java klassebiblioteker ser ut til å være minkende. Dette fordi Microsoft planlegger å ikke levere Java Foundation Classes (JFC).

Microsoft planlegger å bare levere sin egen AFC (Application Foundation Classes). Dette påvirker endel av utviklerne som tidlig sto fram som AFC-supportere.

- Vi var involvert i noen felles markedsføringsaktiviteter med Microsoft, men vi har bestemt oss for å trekke oss fra dem fordi vi har mottatt brev fra folk som evaluerer vår teknologi, som rett og slett sier de ikke vil bruke oss fordi de synes vi er for nært knyttet til Microsofts proprietære teknologi, sier en talsmann for et av Microsofts partnere innen Java-utvikling til Computer Reseller News.

- De er redde for å bli stengt inne i et hjørne, fortsetter han, og opplyser at potensielle kunder nå starter dialogen med hans selskap med å spørre om de er sertifiserte som 100% Pure Java.

-Så vi beveger nå vekk fra Microsoft inntil de støtter hele Java-plattformen.

Ledere for Microsoft forsvarer sin innstilling til AFC.

- Vi synes AFC har posisjonert seg bra i markedsplassen. Det er masse mennesker som jobber med det, både store og små bedrifter, sier Charles Fitzgerald, gruppeprogramleder ved Microsoft, til Computer Reseller News.

- AFC vil leveres med Internet Explorer 4.0, noe som betyr at det vil finnes på enhver Windows maskin, og nå også Macintosh. Det er over 98 prosent av av alle datamaskiner. JFC vil ikke leveres med Windows eller IE - noensinne, forteller Fitzgerald.

Men Microsoft har ifølge Computer Reseller News gått så langt som å betale utviklere for å tegne seg på og støtte Microsofts Java-strategi. Dette har de gjort ved å betale for bodplasser på varemesser og andre begivenheter.

Fitzgerald avviser at dette er noe negativt og sier at å kjøpe en paviljong for utviklere for å vise deres støtte til Microsofts teknologier, er noe som gjøres hele tiden.

- Det er et tegn på styrke, ikke svakhet, avslutter han.

Til toppen