Synkronisering av lenker i ny Opera Mini

En ny versjon av Opera Mini er tilgjengelig for mange mobiler, skal blant annet tilby en virtuell mus.

Synkronisering av lenker i ny Opera Mini

En ny versjon av Opera Mini er tilgjengelig for mange mobiler, skal blant annet tilby en virtuell mus.

Opera Software lanserte i går Opera Mini 4, en ny versjon av selskapet gratisnettleser for mobiltelefoner. Med Opera Mini lastes vanlige websider først ned til en server hos Opera som tilpasser innholdet til mobilens skjermstørrelse. Dermed slipper brukeren å laste så mye data til mobilen.

    Les også:

Den nye versjonen inkluderer en håndfull nyheter. Den Opera selv fokuserer mest på er funksjonaliteten Opera Link, som gjør det mulig å synkronisere bokmerker mellom Opera-nettlesere på ulike klienter, men også mellom Opera og andre nettlesere via Operas sosiale nettverk.

Det er nå også mulig å se websider i landskapsmodus. Dette gjøres med vi trykke på * og #-knappene. Dette skal gjøre det enklere å lese brede sider. Det er også mulig å velge landskapsmodus som standardinnstilling.

En annen nyhet er en virtuell mus og muspeker, som skal gjøre det enklere å rulle siden i ulike retninger. Muspekeren skal dessuten trekkes mot lenker og annet klikkbart innhold i nærheten.

Opera skal dessuten ha forbedret Small Screen Rendering, slik at innholdet bedre tilpasses skjermbredden og fjerner behovet for horisontal rulling.

BlackBerry-versjonen av Opera Mini 4 skal dessuten ha menyer som skal tilsvare det brukergrensesnittet brukere av BlackBerry-enheter er vant til.

Opera Mini er tilgjengelig i spesielt tilpassede utgaver for en rekke mobiler, men det finnes også en generisk utgave. Nettleseren kan lastes ned fra denne siden, enten direkte fra mobilen eller via en PC.

Til toppen