BEDRIFTSTEKNOLOGI

Syquest gir Iomega tilsvar

SyQuest Technologi svarer på Iomegas søksmål ved å kalle det et "hensynsløst markedsføringstriks som ikke er basert på fakta."

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. aug. 1997 - 16:34

Som digi skrev igår, gjelder saken en krangel mellom SyQuest og Iomega om en påstått krenkelse av Iomegas patenter. Ifølge Newsbytes er det også snakk om SyQuests bruk av varemerket "SyJet", som Iomega mener krenker deres varemerke "JET".

- Selvsagt føler Iomega presset, sier Edwin Harper, president og administrerende direktør for SyQuest, til Newsbytes.

- Iomega vet at vi kommer til å lansere en aggresiv markedsføringskampanje sok skal hjelpe oss å gjeninnta lederposisjonen i markedet for flyttbare lagringsenheter med høy ytelse. Søksmålet har kommet for å å distrahere oss.

Harper har ingen intensjoner om å blidgjøre Iomega, og fortsetter:

- For kort tid siden var Iomega nødt til å trekke tilbake et produkt, og de har mottatt et klassesøksmål fra sine egne kunder angående produktgarantier. I tillegg har flere av selskapets ledelse forlatt dem for å slutte seg til SyQuest. Vi tror Iomega har alle grunner til å være bekymret.

Laurie Keating, talskvinne for Iomega, benekter ovenfor Newsbytes at søksmålet handler om markedsføring.

- Vi prøver ganske enkelt å beskytte fruktene av vår egen forskning. Vi har nøye undersøkt om SyQuest SyJet-enhetens lese/skrive-beskyttelse krenker vårt patent. Og vi tror nå fullt og fast på at så er tilfelle.

Keating forteller også at SyQuest-konstruksjonen ikke bare krenker lese/skrive-patentene, men også en designpatent for Jet-cartridge-designet.

- Alle som sammenligner utseende på de to designene kan se at de er nærmest identiske. Vår kom først, og vi har patenter som beviser det.

SyQuest hevder på sin side at de har annerkjennelse for å utvikle flyttbare lagringsmedia med høy ytelse og peker på at de selv har 50 patetenter som er spesifikke for teknologien.

- Iomegas nøkkelkompetanse ligger i diskett-teknologi, ikke fast teknologi. Kategorien for flyttbar, høy-ytelses lagring tilhører oss, sier Harper.

- For to år siden lokket Iomega kundene med lanseringen av et billig produkt. Men teknologien og kundene har beveget seg videre. Dagens kunder trenger mer enn hva Iomega kan tilby og ser etter et høy-ytelses cartridgeprodukt som vår SyJet, avslutter han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.