ANALYSER

Systemene vi snart skal kjøpe

Programvare vil spise mer av IT-budsjettene, spår IDC. For nå skal mange snart ha nye verktøy. Her er listen:

14. aug. 2007 - 07:58

Det globale salget av ferdigpakket programvare ( i motsetning til skreddersydd utvikling) steg med 8,5 prosent i fjor og vil øke med 8 prosent hvert år frem til til 2011.

Dette er raskere enn resten av IT-markedet og det har vært trenden: Mens maskinvare-prisene faller, har ikke det samme skjedd på programvare.

Og IDC peker mot flere årsaker til at programvare-budsjettene vil vokse. For en rekke nye teknologier er nå modent slik at de blir tatt i bruk i bred skala i årene fremover.

Her er listen over teknologiene mange skal investere i de neste årene - og noen de ikke skal investere i:

Web 2.0: IDC starter listen sin med en mye omtalt teknologi de spår ikke så mange vil investere så mye i. Web 2.0-begrepet omfatter mye internett-teknikker som er viktige for internett-selskaper, men ikke for vanlige bedrifter på kort sikt.

Søk: IDCs spådommer om at søk skal legges inn i nesten alle informasjons-intensive IT-systemer er musikk i ørene til norske Fast. Søk-systemer for ansatte, partnere og kunder skal inn i kundesystemer, nettbutikker, samarbeidsverktøy og mye annet.

Åpen kildekode: Åpen kildekode-systemer stjeler markedsandeler i stadig flere markeder og er i ferd med å snu hele programvarebransjen på hodet. IDC kommenterer det ikke, men åpen kildekode vil redusere hvert fall innkjøpsbudsjettene.

SOA: Omlegging til SOA-baserte systemer vil utløse investeringer.

Mer ferdige løsninger: Trenden mot å forsøke å kjøpe så ferdige applikasjoner som mulig i stedet for å få utviklet egne, skreddersydde systemer bare øker. Dette øker salget av programpakker på bekostning av konsulentselskapene. Samtidig legger det press på programvare-bransjen til å tilby bransje-spesifikke og nisjetilpassede versjoner av sine pakker.

Virtualisering: Bruken av virtualisering, både på servere og etterhvert PCer, er et svært hett tema. Dette er en teknikk som nå er fullt moden og gir veldig mange fordeler.

Katastrofe-vern - "companywide disaster recovery" er blitt et hett tema, alt for mange har bare enkelt-backup-løsninger, skriver IDC.

Software appliances - ferdige progamvare-samlinger som er ferdig innstillt til å løse en og bare en oppgave - vokser fort.

Overvåkning: Systemer som bedrifter trenger for å tilfredstille intern-kontroll og rapportering til myndigheter er også et marked som vokser fort og er med på å drive opp salget.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.