Systemintegrator gis innsyn i Windows kildekode

Microsoft har bestemt seg for å gi 150 store systemintegratorer innsyn i Windows kildekode, slik at de kan yte bedre kundesupport.

Microsoft har kunngjort en utvidelse av sin "Shared Source Initiative", i form av en ordning som gjør det mulig for store systemintegratorer å få innsyn i store deler av kildekoden til de nyeste variantene av Windows. Ordningen er døpt "Systems Integrator Source Licensing Program".

Motivet for ordningen er oppgitt å være at grundigere kjennskap til Windows vil gjøre det mulig for systemintegratorene å tilby bedre service, spesielt innen sikkerhet, personvern, autentisering og ytelsestuning av egenutviklede applikasjoner.

Vilkårene for tilgang til ordningen er satt slik at omtrent 150 systemintegratorer i 30 land er kvalifisert. Disse vil tilbys innsyn uten ekstra kostnader. Det viktigste vilkåret er at de må ha minst 1500 kunder med en "Microsoft Premier Support Agreement".

"Shared Source Initiative" har hittil i hovedsak vært forbeholdt utvalgte partnere. Det tilbyr innsyn i kildekoden til Windows 2000, XP, .Net Server, CE 3.0 og CE.Net.

Det understrekes at man gis innsyn, men ikke anledning til å endre noe, og absolutt ikke til å dele innsynet med andre.

ZDNet siterer analytiker John Meyer ved Giga Information Group som mener ordningen er kommet i stand delvis som et forsøk på å bygge bro mellom stridende fraksjoner internt i Microsoft. Bill Gates skal stå i spissen for dem som vil tillate minst mulig innsyn i Windows, mens en annen gruppe ønsker å gjøre .Net tilgjengelig på Unix-plattformer som Solaris.

Sjefen for Microsofts kildekodeinitiativ Jason Matusow sier i et intervju med TechWeb at 1700 bedrifter allerede er gitt innsyn i 97 prosent av kildekoden til de aktuelle Windows-systemene. Han understreker at tiltaket har med Microsofts forhold til sine kunder å gjøre, og at Microsoft respekterer bevegelsen for åpen kildekode for det den står for.

Til toppen