RESULTATERFINANS

Systemintegratorene trakk opp

Oppgang for EDB og Merkantildata sørget for stigningen i IT-indeksen mandag, mens Agresso fortsatte å falle til tross for en melding som skulle understreke at selskapet hadde nådd sine mål for 1997.

Eirik Flaa
23. feb. 1998 - 18:47

Etter flere dager med tilbakegang, hevet IT-indeksen seg med 1,1 prosent til 1339,85 poeng mandag. Totalindeksen beveget seg forsiktig ned med 0,1 prosent til 1241,03.

Dagens børsvinner ble EDB, som la på seg med fire kroner til ny notering 30 kroner. Mandagens oppgang tilsvarer hele 16 prosent og gir ny toppnotering for aksjen. Med dette har EDB-aksjen steget med nærmere 50 prosent siden resultatene ble lagt fram for noen uker siden. Dagen solide utvikling kan imidlertid ikke alene forklares med de gode resultatene, mener en analytiker digi.no har snakket med.

- Det har lenge versert rykter om at EDB er en opplagt fusjonskandidat. Etter oppsplittingen av Sysdeco har spekulasjonene gått i retning av en fusjon mellom EDB og Avenir, sier analytikeren til digi.no

Ny toppnotering ble det også for Merkantildata mandag. Aksjen styrket seg med 4,3 prosent til 339 kroner.

- Dette er nok en reaksjon som kommer etter at markedet har fordøyd resultatene, sier en analytiker.

På minussida mandag finner vi Opticom, som falt med syv kroner til 147 kroner. Svingningen faller innenfor det som kan karakteriseres som "normalt" for denne aksjen, som har vært nede i under 100 og godt over 200 kroner det siste halvåret.

Kursnedgangen i Agresso var mindre men ikke uinterressant av den grunn. Aksjen falt med én krone til 27 kroner, og har siden resultatene ble lagt fram falt jevnt og trutt fra i overkant av 30 kroner. Selskapet er priset på svært høye multipler - og det hjalp lite at Agresso mandag kom med en børsmelding som presiserte at vekstmålene for 1997 faktisk var overgått hvis man tok en gjennomgang av proforma-tallene.

Omsetningen var svært beskjeden på ukas første dag. Totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 828,2 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.