BEDRIFTSTEKNOLOGI

Syvårskløe for Sønsteby

Steinar Sønsteby sa fredag 3. januar opp stillingen som daglig leder i Skrivervik Data AS og går inn i toppledelsen hos Tom Adolfsen i Merkantildata. Sønsteby forlater et Skrivervik som går så det suser og forklarer avgangen med ønsket om nye utfordringer. Overgangen er et kupp for MD som nok trenger påfyll av gode ledere for å takle den voldsomme veksten selskapet er i. Sønsteby tiltrer 3. februar.

Jens Kanden
10. jan. 1997 - 10:00

Steinar Sønsteby, som var ble ansatt i Skrivervik Data for 8 år siden som ansatt nummer ni eller ti, har gått gradene i selskapet som han til slutt endte opp med å lede. Selv om det i forbindelse med børsintroduksjonen ble laget et moderselskap, ARK ASA, er det liten tvil om at Skrivervik Data har vært den drivende delen av konsernet.

Kilder i Skrivervik forteller spøkefullt at Sønsteby forlater Skrivervik som følge av den beryktede syvårskløen.

- Ja, det er kanskje ikke så langt fra sannheten, humrer Sønsteby i telefonsamtale med digi:data. Fra spøk til alvor, jeg bestemte meg i høst at hvis ting var på plass i Skrivervik, ville jeg gjøre et bytte ved årsskiftet. Vi har torss alt bygd opp en god organisasjon som omsetter for en halv milliard kroner. I og med at Skrivervik går så bra, føler jeg at det var rette tidspunkt og til fordel for begge parter at jeg byttet beite.

- Jeg satt i møter med styret forrige helg, og mandag ble børsen og de ansatte i Skrivervik informert om min oppsigelse. Jeg er veldig glad for at jeg fikk anledning til å si skikkelig adjø med alle i Skrivervik, og jeg understreker at det ikke er noen dramatisk ved min avgang, forteller Sønsteby.

Hva skal du gjøre i Merkantildata?

Det kan jeg ikke uttale meg om nå, annet enn å si at jeg går inn i toppledelsen hos Merkantildata og skal rapportere til Tom Adolfsen. Jeg ser på Merkantildata som det mest spennende teknologiselskapet i Norge, og jeg regner min nye stilling som et steg opp i karrieren. Merkantildata vil sende ut en melding om min nye posisjon om kort tid, og før det kan jeg ikke si noe mer, avslutter Sønsteby.

Finansavisen meldte fredag at Sønsteby blir direktør for Merkantildata Systemintegrasjon, mens nåværende direktør, Arne Dalslaaen, går over i konsernledelsen og skal overse fujonsprosessen mellom MBS systemintegrasjon og Merkantildata. Per Arne Claussen, sjef for innfusjonerte MBS systemintegrasjon, vil jobbe parallelt med Sønsteby.

Sønsteby ville ikke kommentere det Finansavisen har skrevet og henviste til Merkantildata. Hverken Tom Adolfsen eller Arne Dalslaaen var tilgjengelig for kommetar når artikkelen ble publisert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.