Syvdobling for Linux-leverandør

Linux gløder nå hvit på børsen - aksjen til Linux-maskinprodusenten VA Linux Systems mer enn syvdoblet seg første dag på børsen.

Linux gløder nå hvit på børsen - aksjen til Linux-maskinprodusenten VA Linux Systems mer enn syvdoblet seg første dag på børsen.

Det kan nesten se ut som en regnefeil, men aksjekursen til VA Linux Systems steg med 698 prosent den første dagen på Nasdaq-børsen. Dette er ny rekord, selv i det overopphetede amerikanske finansmarkedet.

Aksjen startet i går på 30 dollar og endte opp på 299 dollar kl 16:00 i går, skriver Wall Street Journal. VA Linux lager PC-er og servere med skreddersydde innstallasjoner av Linux.

De tidligere rekordene for kurshopp på første noteringsdag går fra 458 til 606 prosent og er alle satt av IT/Internett-selskaper.

VA Linux Systems går på børs etter at den store Linux-distributøren Red Hat som tilpasser og sprer gratis-operativsystemet Linux. Skal man legge Red Hats kursutvikling til grunn, vil VA Linux-aksjen fortsette bratt oppover. Red Hat åpnet på 46 dollar i august og er nå oppe i 286 dollar.

Også Corel, som tidligere har slitt en stund, har funnet ut hvordan de skal skape oppmerksomhet og bli tatt inn i varmen. For noen uker siden startet selskapet salget av en Linux-versjon som er svært enkel å installere. (Klikk her for å lese om og laste ned Corels brukervennlige Linux). Aksjemarkedet har da også svart med å løfte kursen betraktelig.

Til toppen