T-Mobile og Orange fusjonerer

To av verdens største teleselskaper sammen i Storbritannia.

T-Mobile og Orange fusjonerer

To av verdens største teleselskaper sammen i Storbritannia.

Storbritannia får snart et nytt, stort teleselskap med til sammen 28,4 millioner kunder. Det blir resultatet når det tyskeide T-Mobile (Deutsche Telecom) og det franskeide (France Telecom) Orange nå går sammen.

Fusjonen gjelder i følge Wall Street Journal bare det britiske markedet. I resten av verden vil de to selskapene fortsatt operere hver for seg.

Det nye selskapet vil i følge BBC få en omsetning på 8,2 milliarder britiske pund i året -tilsvarende over 80 milliarder norske kroner. Markedsandelen på mobilmarkedet alene vil etter fusjonen ligge på 37 prosent, noe som gjør selskapet til den største enkeltstående aktøren på det britiske mobilmarkedet. I dag er det Telefonica-eide O2 som har denne posisjonen.

Selskapene har også andre forretningsområder, blant dem bredbånd og mobile tjenester. Men disse utgjør bare en mindre del av omsetningen.

Avtalen mellom de to selskapene undertegnes i november. Men de vil fortsatt operere hver for seg i 18 måneder for å beholde effekten av sine merkevarer. På sikt vil de to selskapene utvikle en felles merkevare.

Britiske konkurransemyndigheter er varslet om fusjonsplanene, men analytikere mener det er lite sannsynlig at de vil stoppe dem.

Orange har 12 500 ansatte i Storbritannia, mens T-Mobile sysselsetter 6500.

Det er i dag O2 som har eksklusiv avtale med Apple om å selge iPhone. Mange forventer nå at Apple heller vil ønske å få til en avtale med T-Mobile/Orange.

Til toppen