Ta frem en tøyfille og bruk den som tastatur

Ta frem en tøyfille og bruk den som tastatur

Små mobiler og MP3-spillere får problemer med grensesnittet. Løsningen kan være å sy det inn i klærne.

Etter hvert som mobiltelefonene blir stadig mer avanserte og dataoverføring over 3G-nett blir mer tilgjengelig, mer stabilt og billigere, blir det stadig flere som kan la den bærbare maskinen bli liggende igjen hjemme.

Problemet ligger i tastaturet. Selv om det finnes noen som er skikkeig raske til å skrive med tommelen på et vanlig nummerisk mobiltastatur, er det for tungvint for de aller fleste som ønsker å skrive ned noe lengre enn en 160-tegns SMS-melding. Løsningen kan da være å gå til anskaffelse av et eksternt tastatur. De kommer i mange varianter, men på 3GSM-konferansen i Barcelona kom digi.no over et selskap som har en litt alternativ løsning.

Eleksen leverer tekstilbaserte tastaturer. Når det ikke benyttes kan det enkelt rulles sammen og legges i lommen.

Selskapets tastaturer kommer i mange former. De kan enten kobles til en PC gjennom USB eller de kan kobles til mobiltelefoner gjennom Bluetooth.

I tillegg til de mer vanlige tastaturene som er laget for å skrive på, leverer de også mer spesialiserte tastaturer som kan kobles til multimedieavspillere som Apples iPod. Sistnevnte er laget for å kunne sys inn i armen på en vinterjakke. Disse selges ikke direkte til kunder, men til klesprodusenter.

- Vi kan levere fra 1000 enhetere og oppover, sier John Collins, markedssjef i Eleksen til digi.no.

Dermed burde det være muig også for mindre norske selskaper å lage kleskolleksjoner for teknologifikserte skisportentusiaster. Tastaturene skal ikke ha noe problem med å få seg

- Tastaturene kan fint vaskes sammen med klærne uten problemer, sier Collins.

Eleksen tror også at tekstilbaserte tastaturer kan være en god løsning for små enheter som ikke får plass til et ordentlig grensesnitt.

- Mobile enheter blir mindre og mindre. Desverre klarer ikke brukergrensesnittet å følge med på utviklingen, sier Collins.

Løsningen mener han ligger i å integrere grensesnittene i klærne vi bruker, eller på annet tilleggsutstyr som for eksempel en bag.

Til toppen