Ta julehandelen på nettet - nå

Du kan gjøre unna julehandelen på nettet, men da er det lurt å starte nå. Her er tipsene:

Du kan gjøre unna julehandelen på nettet, men da er det lurt å starte nå. Her er tipsene:

Nina Furu har vært fast gjesteskribent for digi.no siden 1999 og bidrar jevnlig med sin innsikt fra arbeide i bransjen og som lærer ved Westerdal.

Ja visst, det er den tida på året igjen. Snøen faller, flammene knitrer i peisen (i hvert fall her hjemme hos meg), og snart blir det julefeiring. Men før vi kommer så langt er det mye som skal gjøres!

Desember er jo en måned hvor alt skal skje på en gang: Det er avslutninger og julebord og gløggfester og vennetreff, og i tillegg skal man helst gjøre jobben sin, fungere på hjemmebane og dessuten få tid til å kjøpe velvalgte og omtenksomme gaver til familie og venner. Heldigvis kan man ta nettet til hjelp.

Mitt første stoppested for julehandel er og blir Amazon. Jeg vet det er banalt, men det er liksom et sted hvor man får mange og gode gaver på ett sted. Personlig handler jeg på Amazon.co.uk i stedet for på Amazon.com, mest fordi det tar kortere tid å få varene fra England enn fra USA, men det er jo en smaksak. Faktum er at bøker og filmer alltid er gode gaveideer, og som en bonus kan man kjøpe leker og dataspill og andre barnepresanger i samme slengen.

Hva gir man ellers til mannen som har alt? – Kanskje noe å leke med? På XXL’s nye, store nettbutikk finner du et stort utvalg av sport og fritidsprodukter, fra jaktkniver til dykkerdrakter. Og fotballer. Og skateboards. Og hockeyskøyter. Og så videre. Se selv på www.xxl.no.

Har du forretningsforbindelser, svigerforeldre eller andre du har lyst til å imponere i julen, så kan jeg fortelle at Harrods nå har åpnet for internasjonal forsendelse av sine klassiske ”hampers” – kurver fulle av eksklusive godbiter som syltetøy, kaker, teer, konfekt og annet av klassisk Harrods-kvalitet. Prisene starter på noen hundrelapper og går oppover (til det nesten utrolige, men man kan jo ta i så hardt som lommeboken tilsier). Vær oppmerksom på at frakten kan bli dyr, så velg fortrinnsvis de lettere kurvene når varen skal fraktes til Norge. Adressen er www.harrods.com.

I og med at du leser digi.no, er du høyst sannsynlig mann. Utfra denne antagelsen, har jeg lyst til å avslutte med noen raske tips når det gjelder julegaver til kvinnen(e) i ditt liv: Nei, kjøkkenutstyr er aldri en god julegave til kjæresten/kona! Og tekniske dippedutter er sjelden en god gaveidé til en kvinne (selv om det er godt ment – vi vet at det er slike ting du ønsker deg selv).

Sikre kort er derimot smykker, undertøy, vesker og andre feminine pynteting. Pels og diamanter om du har råd til det (men det handler du sannsynligvis ikke på nett). Hvis ikke, kan Ellos være et godt alternativ. Der finner du alt fra kosevarme morgenkåper til moteriktige miniskjørt - og selvfølgelig lekre små blondesett med undertøy (alltid en slager under treet, forutsatt at de ikke er kjøpt i en pornoforretning). Tips: Snik deg inn i konas garderobeskap mens hun ikke er hjemme og sjekk størrelsen i tøyet hennes, så får hun kanskje noe som passer også.

God julehandel!

Nina Furu

www.nettredaktor.no

Til toppen