Tabbet seg ut med smøretilbud

Sentral IT-leverandør for Oslo kommune kan vente seg reaksjoner etter invitasjon til landskamp og middag.

Tabbet seg ut med smøretilbud

Sentral IT-leverandør for Oslo kommune kan vente seg reaksjoner etter invitasjon til landskamp og middag.

En invitasjon sendt til utvalgte IT-folk i Oslo kommune blir nå omtalte som «et åpenbart tilbud om smøring», ifølge Aftenposten Aften.

Slik lød tilbudet fra en av Norges største IT-leverandører, som i fjor høst gikk ut på e-post til over 100 av selskapenes kunder:

«Onsdag 15. oktober er det landskamp på Ullevaal stadion. Vi i Ementor og HP venter at dette blir et fyrverkeri av en kamp og ønsker å dele kvelden med deg som kunde.»

Blant de mange som mottok tilbudet om gratisbilletter til den utsolgte fotballkampen mellom Norge og Nederland var en rekke IT-folk med innkjøpsansvar i Oslo kommune.

På programmet var det ifølge Aften også satt av en time til faglig innhold på utestedet Yatzi med «fokus på utvalgte løsninger innen klient og print».

Invitasjonen til samlingen med gratis mat, drikke og underholdning gikk bredt ut, kanskje for bredt. Etter at også Kommunerevisjonens IT-folk ble bedt med, ble det bråstopp.

Grunnen er at tilbudet fra Ementor, som fra 1. januar heter Atea, strider med kommunens etiske regler. Leverandørbetalte sosiale arrangementer med lite faglig innhold er ikke tillatt for kommuneansatte.

Nå kan selskapene, som forsøker å fornye en omfattende rammeavtale med kommunen, venter seg reaksjoner på at ansatte lokkes til å bryte det interne regelverket, skriver Aften.

Direktør Gerd Robsahm Kjørven i Utviklings- og kompetanseetaten (UKE), som har ansvar for kommunens IT-avtaler, sier til Aften at det er oppsiktsvekkende at en stor leverandør i dag prøver seg på slike åpenbare smøretilbud.

–Dette var en kjempeteit henvendelse. Jeg trodde man hadde lært gjennom saker i media om golfturer og andre gaver. Mange av leverandørene har nå lært at dette ikke er godtatt. Derfor er jeg overrasket over Ementors vurderinger. De vet utmerket godt at man ikke skal prøve seg, derfor er det dumskap å sende ut slike invitasjoner, sier Robsahm Kjørven til Aften.

Ementor selv ser ikke ut til å mene at tilbudene var å gå over streken. Heretter skal de heller bli flinkere til å registere hvem som skal få invitasjon ved å oppdatere CRM-databasen.

- Hvis vi har fått informasjon om at vi ikke skal invitere noen fra Oslo kommune og at vi fortsatt har gjort det, så beklager vi selvsagt det på det aller sterkeste. Vi kommer til å sørge for at det blir registrert i vårt system at de kontaktene ikke skal få slike invitasjoner, sier Ementor-sjef Steinar Sønsteby til avisen.

Til toppen