Tablet PC? Nei takk, sier Dell

Microsoft får blandet støtte i sitt fremstøt for å lage en ny type pennstyrt, bærbar PC.

Microsoft får blandet støtte i sitt fremstøt for å lage en ny type pennstyrt, bærbar PC.

På midten av 90-tallet forsøkte IT-bransjen å lansere en rekke typer datamaskiner med trykkfølsomme skjermer du kunne skrive og tegne på. Nå forsøker Microsoft seg igjen og mener man vil lykkes denne gangen på grunn av trådløse nettverk.

Microsoft forfektet tidligere en versjon av Tablet PC som ikke hadde tastatur, men spesifikasjonen tilsier nå både tastatur og skjerm du kan skrive på. I motsetning til norske Screen Media og flere andre produsenter, satser Microsoft ikke på billige hjemme-maskiner, men dyrere modeller for bedriftsbrukere. Så langt jubler ikke PC-leverandørene. Dell, IBM, Gateway og Philips forteller alle at de ikke har noen planer om å lansere maskiner med Windows XP Tablet PC, skriver Infoworld. PC-leverandørene tror ikke teknologien er moden og møter ikke kunder som etterspør dem.


Gateway påpeker at selskapet har testet flere nye typer maskiner, men har senere lagt ned prosjektene.

Men Microsoft får støtte fra Compaq, Acer (bildet over viser prototype), Toshiba og Sony som alle lover maskiner i andre halvår. Flere av maskinene bruker den strømgjerrige prosessoren til Transmeta. Compaq lover en maskin som bare veier 1,5 kilo.

Til toppen