Programmering

Tabulator eller mellomrom? Det avhenger av programmeringsspråket, viser reelle tall

Det fleste Java-utviklere bruker mellomrom når du lager innrykk i kode. Men langt fra alle er enige om at dette er det beste.
Det fleste Java-utviklere bruker mellomrom når du lager innrykk i kode. Men langt fra alle er enige om at dette er det beste. (Bilde: Colourbox)

I sommer skrev digi.no en artikkel om hvorvidt innrykk programmeringskode bør gjøres med tabulatorer eller mellomrom. Ideen til artikkelen kom etter en episode i serien Silicon Valley, hvor uenighet om dette var grunn nok for en av hovedpersonene til å avbryte et romantisk forhold. Scenen dette utspiller seg i kan sees her.

Også i kommentarene til artikkelen var det en viss uenighet om dette, men i ettertid har noen gått mer vitenskapelig til verks. 

GitHub-tall

Google-ansatte Felipe Hoffa har rett og slett analysert hva utviklerne av de 400 000 største prosjektene i GibHub bruker. 

Kun filer med filnavn-endelsene .java, .h, .js, .c, .php, .html, .cs, .json, .py, .cpp, .xml, .rb, .cc, og .go har blitt inkludert, og kun filer med bestående av ti linjer. 

I de tilfellene hvor det i samme fil er brukt både tabulatorer og mellomrom, har den mest brukte metoden blitt registrert. 

Tabulator eller mellomrom ved innrykk i kode. Her er svaret.
Tabulator eller mellomrom ved innrykk i kode. Her er svaret. Foto: Medium/Felipe Hoffa

 

Tallene viser en klar overvekt for bruk av mellomrom, men ikke uten uttak. Utviklerne som benytter Go-språket benytter kun tabulatorer, mens det er flere C-utviklerne som bruker tabulatorer enn mellomrom. 

Hva mener du? Tab eller mellomrom? Syng ut i kommentarfeltet! :-)

Kommentarer (31)

Kommentarer (31)
Til toppen