JUSS OG SAMFUNN

Tagget nettsidene til Taliban

Ukjente la inn støtteerklæringer til den afghanske regjeringen.

Talibans nettsted El Emara ble tagget med støtteerklæringer til den afghanske regjeringen.
Talibans nettsted El Emara ble tagget med støtteerklæringer til den afghanske regjeringen. Bilde: Pajhwok Afghan News
27. apr. 2012 - 09:46

Kabul (NTB-Reuters): Hackere har for tredje gang på under ett år gått til angrep på det mest sentrale nettstedet til afghanske Taliban. Taliban beskylder vestlig etterretning for å ha stått bak datainnbruddet.

Hackerne brøt seg inn på Talibans nettsted El Emara to ganger torsdag og erstattet opprørernes seiersbudskap med støtteerklæringer til den afghanske regjeringen og sikkerhetsstyrker. Det ble også lagt ut bilder av kvinner som er blitt henrettet av Taliban, og et blide av kvinner i burka som blir slått.

Meldingene fra hackerne var skrevet på engelsk, arabisk og pashto.

– Alle former for vold er galt, spesielt oppfordringene fra Taliban om feigt forræderi og meningsløse drap på uskyldige sivile, het det i den engelske meldingen.

– De afghanske sikkerhetsstyrkene er ansvarlige overfor Allah og det afghanske folk og forsøker å gjenopprette freden etter hvert som utlendingene forlater landet, heter det videre.

Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid sier til Reuters at det første datainnbruddet skjedde like etter midnatt torsdag. Midt på dagen ble siden utsatt for nok et angrep.

– Det ble hacket igjen av fiender og utenlandske etterretningstjenester, sa Zabihullah.

– Fienden forsøker å få fram sin propaganda. Fienden er bekymret over det som blir publisert på vår nettside. Det er forvirrende for dem, så de forsøker å reagere, sier talsmannen videre. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.