MASKINVARE

Taiwan gleder seg over avtale om databrikke-produksjon i USA

Taiwans president Tsai Ing-wen hyller planer om å samarbeide med USA om produksjon av databrikker, såkalte «demokrati-brikker». 

Taiwans president Tsai Ing-wen hyller samarbeidet med USA om å bygge databrikker på en TSMC-fabrikk i Arizona.
Taiwans president Tsai Ing-wen hyller samarbeidet med USA om å bygge databrikker på en TSMC-fabrikk i Arizona. Foto: Taiwans presidentskap via AP / NTB
1. sep. 2022 - 07:49

Utsagnet kom etter å ha møtt Arizona-guvernør Doug Ducey i Taipei torsdag, det siste i en etter hvert lang rekke besøk fra amerikanske delegasjoner til den selvstyrte øya.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), verdens ledende produsent av databrikker, er i gang med å bygge en fabrikk i Arizona. Prislappen er 12 milliarder dollar, 120 milliarder kroner.

Besøkene fra amerikanerne har blitt møtt med skarpe reaksjoner i Kina, som anser øya som sitt territorium og har sverget å ta kontroll over den. Beijing motsetter seg all offisiell kontakt mellom Taiwan og andre land.

– I møte med autoritær ekspansjonisme og utfordringene i tida etter pandemien ønsker Taiwan å styrke samarbeidet med USA i databrikkeindustrien og andre høyteknologiske industrier. Da kan vi bygge sikrere og mer fleksible forsyningskjeder og forsyne demokratiske partnere med «demokrati-brikker», sa Tsai.

Hun uttrykte også takknemlighet for at taiwanske piloter lenge har fått trene med F-16-fly i Arizona.

– Arizona står med Taiwan, og vi ser fram til å bygge videre på de mange mulighetene som ligger foran oss, sa Ducey.

TSMC-fabrikken i delstaten skal etter planen begynne produksjon i første kvartal av 2024.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.