Taiwan presset Microsoft til priskutt

Etter et forlik med myndighetene på Taiwan, kutter Microsoft sine priser med gjennomsnittlig 26,7 prosent.

I april i fjor påsto taiwanske medier at Microsoft overpriset sine varer i forhold til nivået i andre land. Det ble også hevdet at Office-pakkene tvang brukerne til å kjøpe mer enn de hadde behov for.

Dette utløste en offentlig utredning i regi av landets konkurransemyndigheter Fair Trade Commission. Etter et halvt år foreslo Microsoft forhandlinger med tanke på et forlik.

Forliket har disse punktene:

  • Microsoft kutter prisene på sine produkter fra 13,2 prosent til 54,5 prosent. Gjennomsnittlig blir priskuttet 26,7 prosent.
  • Applikasjonene i Office-pakken selges også atskilt, slik at kundene kan kjøpe for eksempel bare tekstbehandleren Word eller bare regnearket Excel.
  • Offentlige institusjoner på Taiwan får innsikt i kildekoden til Windows etter Microsofts ”Government Security Program” (GSP).

GSP ble presentert i midten av januar i år som en reaksjon mot myndigheter som påsto at innsyn i kildekode er viktig når programvare skal brukes i IT-systemer som er kritiske for samfunnet eller for et lands sikkerhet. Russland var først ute med å tegne en GSP-avtale med Microsoft for innsyn i kildekode.

Til toppen