BEDRIFTSTEKNOLOGI

Taiwanmus med ekstra hjul

Det taiwanske selskapet A-Four Tech har laget en mus som vil konkurrere med Microsofts Intellimouse. Den største forskjellen er et ekstra hjul.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. feb. 1998 - 16:37

Mye av det de vestlige dataselskapene utvikler og produserer, blir etterhvert kopiert eller videreutviklet av øst-asiatiske selskaper. Dette gjelder også datamus.

A-Four Tech har utviklet en musserie som har to hjul til å scrolle med. Det ene, på samme måten som Microsofts Intellimouse, drar innholdet i vinduene opp eller ned. Det andre hjulet scroller vinduene horisontalt. Heretter slipper man altså å flytte muspekeren når innholdet i vinduet er større enn vinduet selv.

WWW-serien, som består av både styrekuler og mer ordinære mus, er ifølge A-Four Tech kompatible med Microsoft Intellimouse. I tillegg kommer følger det med drivere for det ekstra scrollehjulet.

En rekke programmer støtter nå scrolling ved hjelp av hjul på musen. Blant disse finner vi Netscape Communicator, MS Office 97, Internet Explorer, CorelDraw og Eudora.

Det er for digi.no ukjent om noen distribuerer A-Four Tech i Norge. Selskapets produkter er derimot relativt vanlige i land som Danmark, Tyskland og USA.

A-Four Tech har foreløpig ikke oppgitt noen pris på den nye musserien.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.