Take-two vil ikke bli kjøpt opp av EA

Alt tyder på at Take-Two takker nei til milliard-tilbudet fra Electronic Arts.

Take-two vil ikke bli kjøpt opp av EA

Alt tyder på at Take-Two takker nei til milliard-tilbudet fra Electronic Arts.

Den amerikanske utgiveren Take-Two Interactive Software står blant annet bak Rockstar Games og 2K Games, og har kontroll over serier som Grand Theft Auto, Civilization, BioShock, Mafia og Max Payne.

Nå ønsker den amerikanske rivalen og distributøren av data- og videospill, Electronic Arts å få Take-two inn i familien.

Ifølge en pressemelding fra Take-two har Electronic Arts gitt dem et oppkjøpstilbud på 26 dollar per aksje. Totalt er tilbudet på cirka to milliarder dollar, som er omtrent 10,6 milliarder norske kroner. Dette er 64 prosent mer enn selskapets børsverdi før nyheten kom ut.

Men styret og ledelsen i Take-Two ønsket ikke å selge, og gav klar beskjed om dette til Electronic Arts. I en pressemelding fra Take-Two sier selskapet:

– Etter nøye vurdering har styret besluttet at tilbudet fra EA kraftig undervurderer Take-Twos robuste og misunnelsesverdige spillfranchiser, selskapets eksepsjonelle kreative talent og kundenes sterke lojalitet.

Take-Two mener EAs tilbud forsøker å dra fordeler av spillselskapets siste utgave av Grand Theft Auto IV, som er en av de mest verdifulle og solide spillfranchise i bransjen.

Styreleder Strauss Zelnick presiserer at styret er overbevist om at dette ikke er riktig tidspunkt for Take-Two å gå inn i forhandlinger om salg av selskapet.

    Les også:

Til toppen