Takket nei til eksklusiv iPhone-avtale

Den nest største mobiloperatøren i USA, Verizon, avviste en eksklusiv iPhone-avtale med Apple.

Takket nei til eksklusiv iPhone-avtale

Den nest største mobiloperatøren i USA, Verizon, avviste en eksklusiv iPhone-avtale med Apple.

Apples iPhone skal, når den kommer i salg i USA til sommeren, kun tilbys fra Apple direkte, samt fra mobilselskapet Cingular, som eies av AT&T. Det viser seg nå at Cingular trolig ikke var Apples førstevalg, for også Verizon Wireless har vært i forhandlinger med selskapet om eksklusive distribusjonsrettigheter av iPhone. Dette skal ha skjedd allerede for to år siden.

Men i motsetning til Cingular, syntes ikke Verizon at betingelsene i avtalen selskapet ble tilbudt var gode nok.

– Blant annet ønsket Apple en prosentandel av de månedlige mobilavgiftene, rett til å bestemme hvordan og hvor iPhone skulle kunne selges, samt kontroll over kundeforholdet med iPhone-kundene, sier Jim Gerace, visepresident for Verizon Wireless, til USA Today.

– Vi sa nei. Vi har ikke noe negativt å si om Apple iPhone. Vi greide bare ikke å komme fram til en avtale som var gjensidig fordelaktig, forklarer han.

Noe av problemet for Verizon skal ha vært at en avtale med Apple ville ha ekskludert flere av mobilselskapets distributører, blant annet Wal-Mart og Best Buy. Dessuten var det problematisk for Verizon å bli plassert i baksetet i forbindelse med supportspørsmål knyttet til defekte iPhone-apparater.

Hvilke betingelser som ligger i avtalen mellom Apple og Cingular, er ukjent. Men også Cingular benytter blant annet Wal-Mart som distributør.

Til toppen