Taklet 10.000 valgmeldinger hvert sekund

Twitter forteller hvordan.

Taklet 10.000 valgmeldinger hvert sekund
Tilhengere av Demokratene feirer gjenvalget av president Barack Obama på Times Square i New York, tidlig om morgenen den 7. november 2012. Mange av disse bidro sannsynligvis til trafikktoppene Twitter opplevde kvelden før, da resultat ble klart. Bilde: Michael Nagle/Bloomberg/Getty Images/All Over Press

Barack Obamas tvitring etter at hadde sikret seg en ny presidenperiode satte ny rekord i antallet retvitringer. Men det var langt fra den eneste Twitter-rekorden som ble satt denne valgdagen.

Mens begivenheter som kunngjøring av Beyoncé Knowles' graviditet, sluttsignalet i fotballkamper og midnatt på nyttårsaften har ført til svært kortvarige topper med mellom 7000 og 9000 tvitringer i sekundet, var trykket et helt annet da resultatet av det amerikanske presidentvalget begynte å bli klart. Dette skriver Mazen Rawashdeh, sjef for driften av Twitters infrastruktur, i et blogginnlegg.

Mellom klokken 20.11 og 21.11 (Pasific Time) ble det i gjennomsnitt sendt 9965 valgrelaterte tvitringer hvert sekund. Rekorden ble satt omtrent klokken 20.20 hvor det i løpet av ett sekund ble sendt valgrelaterte 15 107 meldinger. I løpet av hele dette minuttet ble det sendt hele 874 560 valgrelaterte tvitringer. I tillegg kom all trafikken som ikke handlet om valget.

Tvitringene som handlet om valgte ble gjenkjent på grunn av relevante hashtagger og visse nøkkelord.

Det er svært vanskelig å bygge infrastruktur som kan stå imot slike plutselige topper. Det er vanskelig å beregne hvor store toppene vil være og når de vil inntreffe. Det er ofte lite økonomisk å ha infrastruktur som går på tomgang det aller meste av tiden.

Rawashdeh skriver at tallene over viser at Twitter-tjenesten er i stand til å stå imot slike plutselige og voldsomme økninger i bruken.

– Over tid har vi arbeidet med å bygge en infrastruktur som kan stå imot en kontinuerlig økende belastning. For eksempel har vi stadig optimalisert Ruby-runtimen. Og, som en del av vår pågående migrasjon vekk fra Ruby, har vi omkonfigurert tjenesten slik at at trafikk fra våre mobilklienter treffer Java Virtual Machine-stakken, og dermed omgår Ruby-stakken fullstendig, forteller Rawashdeh.

Twitter har i stor grad vært basert på det dynamiske programmeringsspråket Ruby, men i løpet av de siste årene har stadig mer blitt flyttet over på Java- eller Scala-baserte løsninger. Fortsatt er det meste av dataene lagret i MySQL.

Twitter vil fortsette arbeidet med å kunne møte nye topper på best mulig måte, også topper som skjer når plutselige begivenheter oppstår, slik som naturkatastrofer.

    Les også: