Taklet 10.000 valgmeldinger hvert sekund

Twitter forteller hvordan.

Tilhengere av Demokratene feirer gjenvalget av president Barack Obama på Times Square i New York, tidlig om morgenen den 7. november 2012. Mange av disse bidro sannsynligvis til trafikktoppene Twitter opplevde kvelden før, da resultat ble klart.
Tilhengere av Demokratene feirer gjenvalget av president Barack Obama på Times Square i New York, tidlig om morgenen den 7. november 2012. Mange av disse bidro sannsynligvis til trafikktoppene Twitter opplevde kvelden før, da resultat ble klart. (Bilde: Michael Nagle/Bloomberg/Getty Images/All Over Press)

Twitter forteller hvordan.

Barack Obamas tvitring etter at hadde sikret seg en ny presidenperiode satte ny rekord i antallet retvitringer. Men det var langt fra den eneste Twitter-rekorden som ble satt denne valgdagen.

Mens begivenheter som kunngjøring av Beyoncé Knowles' graviditet, sluttsignalet i fotballkamper og midnatt på nyttårsaften har ført til svært kortvarige topper med mellom 7000 og 9000 tvitringer i sekundet, var trykket et helt annet da resultatet av det amerikanske presidentvalget begynte å bli klart. Dette skriver Mazen Rawashdeh, sjef for driften av Twitters infrastruktur, i et blogginnlegg.

Mellom klokken 20.11 og 21.11 (Pasific Time) ble det i gjennomsnitt sendt 9965 valgrelaterte tvitringer hvert sekund. Rekorden ble satt omtrent klokken 20.20 hvor det i løpet av ett sekund ble sendt valgrelaterte 15 107 meldinger. I løpet av hele dette minuttet ble det sendt hele 874 560 valgrelaterte tvitringer. I tillegg kom all trafikken som ikke handlet om valget.

Tvitringene som handlet om valgte ble gjenkjent på grunn av relevante hashtagger og visse nøkkelord.

Det er svært vanskelig å bygge infrastruktur som kan stå imot slike plutselige topper. Det er vanskelig å beregne hvor store toppene vil være og når de vil inntreffe. Det er ofte lite økonomisk å ha infrastruktur som går på tomgang det aller meste av tiden.

Rawashdeh skriver at tallene over viser at Twitter-tjenesten er i stand til å stå imot slike plutselige og voldsomme økninger i bruken.

– Over tid har vi arbeidet med å bygge en infrastruktur som kan stå imot en kontinuerlig økende belastning. For eksempel har vi stadig optimalisert Ruby-runtimen. Og, som en del av vår pågående migrasjon vekk fra Ruby, har vi omkonfigurert tjenesten slik at at trafikk fra våre mobilklienter treffer Java Virtual Machine-stakken, og dermed omgår Ruby-stakken fullstendig, forteller Rawashdeh.

Twitter har i stor grad vært basert på det dynamiske programmeringsspråket Ruby, men i løpet av de siste årene har stadig mer blitt flyttet over på Java- eller Scala-baserte løsninger. Fortsatt er det meste av dataene lagret i MySQL.

Twitter vil fortsette arbeidet med å kunne møte nye topper på best mulig måte, også topper som skjer når plutselige begivenheter oppstår, slik som naturkatastrofer.

    Les også:

Til toppen