Talende vaskemaskin veileder på engelsk og hindi

En datastyrt vaskemaskin fra Electrolux tilbyr blant annet muntlig tospråklig veiledning trinn for trinn gjennom hele vaskeprosessen.

En datastyrt vaskemaskin fra Electrolux tilbyr blant annet muntlig tospråklig veiledning trinn for trinn gjennom hele vaskeprosessen.

Vaskemaskinen Washy Talky fra husholdsmaskingiganten Electrolux er foreløpig forbeholdt det indiske markedet, der det selges under merket Electrolux Kelvinator. De indiske utviklerne har utstyrt maskinen med en egen datamaskin, døpt "Fuzzy Logic Microcomputer".

Sensorer og programvare gjør maskinen i stand til å måle mengden tøy og innstille viktige vaskeparametere som tid og vannstand. En egen modul for lastbalansering sanser når klærne er ujevnt fordelt og sørger for å bevege trommelen slik at de faller på plass.

Andre finesser er det intelligente bløtleggingsprogrammet Smart Soak og muligheten for å utsette vaskeprosessen i inntil 48 timer - slik at det første du hører når du kommer hjem etter en overnattingstur til Mumbai er sentrifugens avsluttende hvin.

Størst oppsikt vekker nok talegrensesnittet. En "varm, personlig kvinnestemme av indisk middelklasse" geleider deg trinn for trinn gjennom hele vaskeprosessen, og sier fra dersom du gjør feil, for eksempel hvis lokket ikke er ordentlig igjen etter den avsluttende instruksen "lukk lokket og ta det med ro!". Maskinen er like flytende i hindi som i engelsk. Den settes ut i salg i denne måneden.

Nettstedet til Electrolux gir tilgang til stemmeprøver.

(For sikkerhets skyld: Dette er ikke et aprilspøk. Electrolux tar framtidsapparater seriøst. Et annet eksempel er deres enestående kybernetiske kjøleskap CyberFridge.)

Til toppen