KARRIERE

Talentene rømmer Yahoo

Flickr-gründerne sier opp på sjefens ettårsdag.

18. juni 2008 - 09:39

I dag er det nøyaktig ett år siden Jerry Yang overtok som toppsjef i Yahoo etter Terry Semel.

Det er ikke mye heder å høste på ettårsdagen.

Yangs nærmeste medarbeidere markerer det på sin måte. De siste ti dagene har fem toppledere sagt opp. De to siste skjedde i går: Flickr-gründerne Caterina Fake og Stewart Butterfield har valgt andre beitemarker. De to, som er kone og mann, har vært høyt profilerte ledere i Yahoo siden de solgte Flickr til Yahoo i 2005. Flickr er en tjeneste for fildedeling. Den brukes av både private og bedrifter, og sto høyt på Jerry Yangs liste over hva Yahoo skulle satse på for å ta igjen det tapte under Terry Semel.

Den mest profilerte avgangen er den til «executive vice president» Jeff Weiner som drev Yahoos nettverksavdeling, det vil si alt som har med portalen, søketjenester, medier og kommunikasjon.

Andre nøkkelpersoner som er blitt ex-Yahoo-ere er datasjef Usama Fayyad og strateg Jeremy Zawodny.

Sent i går kveld presiserte Yahoos talsperson Jennifer Stephens Acree at selskapet ikke er i ferd med å reorganisere.

– Folk tar personlige avgjørelser, presiserte hun.

Lederflukten gir næring til tanken om at Yahoo er inne i en uheldig utvikling, også sett fra de ansattes side.

Hva investorene synes om Yang, virker ganske klart. Siden han tok over har aksjekursen falt med 16,5 prosent, og han hindret Microsoft fra å kjøpe alle Yahoos aksjer for et beløp tilsvarende 72 prosent mer enn dagens aksjekurs.

Yahoo-veteraner som CNN Money har snakket med, bekrefter at de ikke lenger har den samme tilliten til Yang som da han tok over.

Yangs nestkommanderende Susan Decker er derimot fortsatt entusiastisk. Hun forklarer til Fortune at Yang er den visjonære i Yahoo og at han er absolutt den best egnede lederen i dagens situasjon.

I en e-post til de ansatte i Yahoo forklarer Decker dessuten at Weiner for fire uker siden ble pappa, og at han vil ha noen måneder fri med familien før han går videre til andre oppgaver. E-posten har lite å si om problemene i Yahoo, men gjør rede for «forbløffende framskritt» når det gjelder nye produkter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.