Talestyrt Palm i bilen

Hvis man kan fortelle en datamaskin hva den skal gjøre, så bør man jo også bli fortalt resultatet tilbake.

Hvis man kan fortelle en datamaskin hva den skal gjøre, så bør man jo også bli fortalt resultatet tilbake.

PDA-produsenten Palm meldte onsdag om et samarbeid med bildelprodusenten Delphi Automotive Systems hvor man via å danne et nytt selskap skulle produsere en løsning for trådløs og håndløs kommunikasjon i bil.

Det nye firmaet, med navnet MobileAria, vil stå bak denne enhenten som skal kunne tilby stemmeaktivert tilgang til Internett, e-post, synkronisering, nyheter, vær, børskurser, ruteintormasjon, veibeskrivelse og trafikkinformasjon.

Det ble ikke nevnt noen antatt pris for abonnement til tjenesten. Ifølge ZDNet.com har offisielle kilder sagt at tjenestene vil være tilgjengelig globalt innen andre kvartal av 2001.

Enheten vil bruke Delphi's Communiport Mobile Productivite Center, en koppeholder, til å gi feste til en PDA og en mobiltelefon. I første omgang vil dette kun være Palm V og enkelte av Telefonaktiebolaget L M Ericsson (Ericsson) mobiltelefoner, men den skal senere komme i versjoner som passer alle Palm-modeller og telefoner fra andre produsenter.

- MobileAria er en åpen plattform, og selv om vi bruker Palm vil vi tilrettelegge for andre PDA-er hvis de skulle ta en stor nok markedsandel, sa Janice Roberts, partner i Mayfield Fund.
Microsoft har hatt sin versjon, AutoPC, på markedet i snart to år uten noen stor respons fra deres kunder, så det kan bli interessant å se om Palm har mer hell.

Til toppen