BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tamburstuen i ny telekrangel

Enitel mener selskapet kjøpte seg tilgang til Bane Teles infrastruktur da det overtok Telia Norge januar, men Bane Tele mener det var Telia Nett som inngikk denne avtalen. Saken ender i retten dersom partene ikke blir enige på kammerset.

2. juni 2000 - 09:14

Enitel har allerede involvert Namsretten i saken, og administrerende direktør i Enitel, Øyvind Hauge, tar gjerne saken til retten dersom selskapet ikke får den nettilgangen det mener det fikk med på kjøpet da selskapet kjøpte Telia Norge.

Selskapet ble formelt overtatt i januar i år etter at det ble solgt av Telia en uke før den planlagte fusjonen mellom Telenor og Telia gikk i vasken.

Fusjonen var den direkte foranledningen til at Telia Norge skulle selges.

Hauge sier til digi.no at Bane Tele ikke har villet imøtekomme de bestillingene selskapet har kommet med etter å ha kjøpt Telia Norge, noe han mener er manglende oppfyllelse av avtalen som Enitel har overtatt.

Problemet for Bane Tele er at Enitel nå er blitt et av selskapets konkurrenter på bredbåndsmarkedet. Avtalen som Enitel mener selskapet har tilgang på, har en avrighet på ti år og innebar at Telia betalte Bane Tele 150 millioner kroner for å oppgradere sin infrastruktur i bytte for kapasitet.

Teledirektør i Bane Tele, Trygve Tamburstuen sier til Dagens Næringsliv at avtalen ble inngått med Telia Nett og ikke Telia Norge som Enitel kjøpte.

- Enitel kan ikke transportere trafikk i vårt nett uten vår samtykke, sier han og understreker at Enitel også vil få innsynsrett i Bane Teles egne kalkyler om selskapet gis tilgang. Det er han slett ikke innstilt på å gjøre så lenge selskapene konkurrerer om de samme kundene.

De to selskapene har vært i forhandlinger om dette siden Enitel formelt overtok Telia Norge 26. januar, men uten noe resultat.

Namsretten ba partene på mandag å finne en løsning selv.

Hauge utelukker ikke at selskapet vil kreve erstatning fra Telia dersom en rettssak mot Enitel ikke skulle gi Enitel noe tilbake.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.